Открийте ни и в

СВЯТ

Робин Уилямс е страдал от над 40 симптома на LBD

Вдовицата му посочва, че когато е разговаряла с лекарите, те са споделили, че случаят на Уилямс е най-лошата патология, която са виждали

публикувано

на

Робин Уилямс е страдал от над 40 симптома на LBD
Сн.: Wikipedia

Робин Уилямс отне живота си през 2014 година и чувството за загуба сред феновете на киното все още не е стихнало. Хората продължават да скърбят за загубата на един от най-добрите комици и актьори в света. Той излъчваше позитивни чувства към всички, които се наслаждаваха на изпълненията му.

Наскоро се заговори, че той е страдал от нещо много повече от депресия, която е довела до преждевременната му смърт. Аутопсията му разкри някои потресаващи факти. Очевидно Уилямс е страдал от LBD или деменция с телца на Леви. Това е едно от най-увреждащите мозъка заболявания. Още по-лошото е, че се предполага, че той дълго е криел диагнозата от съпругата си Сюзън Шнайдер.

Деменцията с телца на Леви е прогресиращо дегенеративно заболяване на мозъка, характеризирано от постепенната поява на когнитивен упадък, придружен от появата на зрителни халюцинации и тежки двигателни нарушения. Приликата на симптомите, особено в ранен етап, с болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и шизофренията затруднява поставянето на правилната диагноза.

През 2014-та Робин е диагностициран с болестта на Паркинсон, но след консултация с невролог е установено, че актьорът е страдал от над 40 симптома на LBD.

Вдовицата му посочва, че когато е разговаряла с лекарите, те са споделили, че случаят на Уилямс е най-лошата патология, която са виждали.

Каквото и да е преживявал мъжът й, той е предпочел да страда мълчаливо, вместо да натоварва околните със собственото си влошаващо се здравословно състояние. Шнайдер описва пред “Нюролоджи” пораженията, до които го е довело състоянието на Уилямс.

“Робин постоянно питаше: “Имам ли болестта на Алцхаймер? Деменция? Дали съм шизофреник? Отговорите бяха най-добрите, които можехме да му дадем: Не, не, не. Нямаше признаци за тези заболявания. Сега ми е ясно, че най-вероятно той е пазил дълбочината на симптомите и страданието си дълбоко в себе си”, обяснява тя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА