Открийте ни и в

България

Рокади в “Летище София” ЕАД, дружеството натрупало 3 милиона лева загуби за 3 години

През 2020г. стана ясно, че концесията на столичния аеропорт се поема от консорциума “Соф Кънект” АД, в който влиза френски инвестиционен фонд и операторът на летището в Мюнхен

публикувано

на

Пламен Станчев поема управлението на „Летище София“ ЕАД със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. От ведомството обясняват, че извършен отид в дружеството е констатирал “тежко икономическо състояние”.

“За последните три години е констатирана счетоводна загуба в общ размер на почти 3 милиона лева, дължащи се на лошо управление и липса на адекватни управленски решения”, се посочва в съобщението на министерството.

Настоящият изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД Красимир Пешев е пренасочен за член на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД заедно с Дойчин Ангелов. Това ще продължи до провеждането на конкурсна процедура. От състава на управлението на “Летище Пловдив ЕАД” излизат без да са освободени от отговорност Пламен Спасов и Петър Георгиев.

Новият избран за концесионер на Летище София обеща Терминал 3 до 10 години

Пламен Станчев

През 2020г. стана ясно, че концесията на столичния аеропорт се поема от консорциума “Соф Кънект” АД, в който влиза френски инвестиционен фонд и операторът на летището в Мюнхен. Консорциумът ще менажира процесите на летището за следващите 35 години.

Инвестиционният план на “Соф Кънект” АД за първите пет години възлиза на 72 милиона евро. Той включва редица нововъведения, които по думите на консорциума ще подобрят икономическата жизнеспособност на терминалите, а летището ще придобие модерен вид. Инвеститорите обещаха и строеж на трети терминал, чийто завършек се очаква до 10 години.

Летище София вече е сертифицирано за полети до САЩ

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА