Открийте ни и в

Европа

Русия затяга ограниченията срещу “ЛГБТ-пропагандата”

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който значително разширява ограниченията върху “гей пропагандата”, забранявайки дейности и информация, считани за насърчаващи правата на ЛГБТК

публикувано

на

Русия затяга ограниченията срещу "ЛГБТ-пропагандата"

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който значително разширява ограниченията върху “гей пропагандата”, забранявайки дейности и информация, считани за насърчаващи правата на ЛГБТК в страната, съобщи „Дейли мейл“.

Със закон от 2013 г. се забранява това, което властите считат за разпространение на “пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения” сред непълнолетни. Новият закон разширява обхвата на тази забрана, като включва и разпространяването на такава информация сред хора на възраст над 18 години. Новият закон забранява рекламите, медийните и онлайн ресурси, книгите, филмите и театралните постановки, за които се смята, че съдържат такава “пропаганда”.

Той също така разширява съществуващите ограничения, като забранява разпространяването на информация за смяната на пола сред непълнолетни и информацията, която се счита за пропаганда, насърчаваща педофилията.

Путин доближи фронтовата линия в Украйна, мина по Кримския мост с "Мерцедес"-а си (ВИДЕО)

Нарушенията се наказват с глоби, а ако са извършени от лица, които не живеят в страната, могат да доведат до експулсирането им от Русия.

Глобите варират от 100 000 до 4 милиона рубли. За някои нарушения чужденците могат да бъдат задържани за 15 дни преди експулсиране.

Законът не превръща нарушенията в криминално престъпление – руското законодателство предвижда, че наказателният кодекс може да бъде изменян само чрез независим законопроект. Някои политици изразиха подкрепа за такава мярка.

"Целенасочена атака": Вандали оставиха окръг в Северна Каролина без ток

Това се случва в момент, когато Кремъл упражнява все по-голям натиск върху малцинствените групи и противниците на Путин у дома, като потиска независими медийни групи и задушава свободата на словото, докато Москва засилва продължаващата вече десетилетие кампания за насърчаване на това, което според нея са “традиционни” ценности.

Властите вече използваха съществуващия закон, за да спрат гей-парадите и да задържат активисти за правата на хомосексуалистите.

Групите за защита на правата казват, че новият закон има за цел да изтласка от обществения живот така наречения “нетрадиционен” начин на живот на ЛГБТК, воден от лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено