Открийте ни и в

България

“Русия може да улучи Министерския съвет”: Посланиците на 35 страни с остра позиция към Възраждане

Вижте и поста на Елена Гунчева, в който се посочва, че Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерския ни съвет

публикувано

на

Посланиците на 35 държави в София осъдиха остро призивите за насилие на депутатката от “Възраждане” Елена Гунчева от 18 март.

“Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата”, написа Гунчева във Facebook.

Първата реакция дойде от председателят на парламента Никола Минчев, който определи изказването като “недостойни и недопустими”. Той цитира и чл. 29 на Виенската конвенция, според когото “всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите”.

Гунчева отговори, че е “недопустимо за български народен представител да служи на чужди интереси, а не на българските”.

Постът на Гунчева все още е на Facebook профила й.

В понеделник вечерта посланиците на ЕС в България разпространиха позиция, с която остро осъдиха позицията на Гунчева.

“Ние, посланиците на държавите членки на ЕС, приветстваме изявлението на г-н Никола Минчев, председател на Народното събрание, осъждащо заплахите за насилие срещу Министерския съвет и акредитирани посланици. Подобни заплахи са неизвиними и ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества”, се казва в декларацията на депутатите.

На другия ден към позицията се присъединиха и посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство.

Въпреки призивите на Гунчева за насилие, смяна на конституционния ред в страната чрез използването на оръжия на чужда държава, прокуратурата и МВР все още не са взели никакво отношение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено