Открийте ни и в

Войната в Украйна

Русия спира мобилизирането на запасняци за украинския фронт

През последните месеци хиляди руснаци избягаха от родината си, за да не бъдат мобилизирани

публикувано

на

Руското министерство на отбраната съобщи, че са прекратени всички дейности в рамките на частичната мобилизация, свързани с призоваване в армията на граждани от запаса.

Говорителят на министерството Игор Конашенков заяви:

“В съответствие с дадените указания са прекратени всички мероприятия по призоваване на военна служба на гражданите от запаса от военните комисариати съвместно органите на изпълнителната власт на субектите на Руската федерация. Прекратяват се подготовката и връчването на повиквателни. В бъдеще работата на военните комисариати за комплектоване на руските въоръжени сили ще се организира само чрез приемане на доброволци и кандидати за военна служба по договор”.

Шахматната легенда Карпов е в кома. Натровил се с алкохол

Решението за мобилизиране на цивилни руски граждани беше разпоредено директно от руския държавен глава Владимир Путин, а по първоначален замисъл приоритетната бройка привикани мъже трябваше да достигне 330 000. В началото руските власти обясниха, че на мобилизация в настоящата ситуация подлежат само мъже, които са преминали военно обучение или имат образование в сферата на сигурността. Още в началото на кампанията обаче постъпиха редица сигнали, че повиквателни са получили и хора, които са извън мобилизационния профил. Междуврвеменно хиляди руснаци напуснаха страната си от притеснение, че ще бъдат привикани.

В скорошен доклад британското разузнаване изрази мнение, че мобилизираните войници са зле екипирани и това ще окаже влияние върху бойните им способности на фронта.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено