Открийте ни и в

Войната в Украйна

Руските загуби в Украйна: 100 полковници убити, 80 000 войници вън от строя

Погребението на подполковник Цикул

публикувано

на

Погребението на подполковник Цикун
Сн: dailymail.co.uk

Путин е изгубил вече поне 100 полковници във войната с Украйна, а 80 000 руски войници са убити или ранени, смятат военните анализатори от САЩ. 36-годишният подполковник Виталий Цикул стана стотният руски полковник, убит в украинската война, за който се знае. Смъртта чу бе потвърдена  и от руските медии, които показаха кадри от неговото погребение в град Чебаркул.

За смъртта му бе съобщено и от Пентагона, когато Колийн Кал, третият най-висш по ранг офицер там, каза, че за 6 месеца война от строя са извадени 80 000 руски войници. Според Кал тези оценки са “доста забележителни”, още повече като се има предвид, че Путин не е постигнал нито една от началните цели на военната си кампания.

“Руските планове яха да прегазят цялата страна, да извършат смяна на управлението в Киев и да ликвидират Украйна като суверенна демократична страна. Нищо от това не се случи” – каза той.

„Кажи кой уби мама“ – най-младият свидетел по дело в САЩ

Числата на Пентагона са близки до казаното от една представителка в Камарата от групата на демократите, която наскоро заяви, че руснаците са загубили около 75 000 войници – убити и ранени. В това число са включени хиляди украинци от окупираните региони, вкарани във въоръжените сили, както и бойци на военната компания “Вагнер”.

Смята си още, че Русия е привлякла и сирийски бойци за фронта и че провежда набиране на нови “доброволчески батальони”. Според сведенията на офицерите се предлагат заплати от около 4 000 долара без бонусите, а на войниците – към 2 900 долара, което е цяло богатство за живеещите в бедните райони на Русия или в Донбас, където е съсредоточено набирането на войници.

Осъден на смърт затворник е избрал да бъде „застрелян“ на екзекуцията си с пушка

Подполковник Цикул е служил в 90-а танкова дивизия на Централния военен окръг. Той бе женен, баща на две деца, и на погребението му отдадоха военни почести. Загинал е миналия месец, но вестта за смъртта му тръгна сега, заедно с докарването на тялото в Русия. Не е известно при какви обстоятелства е бил убит.

Въпреки огромните загуби на руските части Путин не обявява мобилизация, а предпочита да попълва празнините с новобранци от най-бедните и отдалечени руски региони, с доброволци и наемници.  Смята се, че той постъпва така, за да избегне възможни бунтове сред населението в случай на опит да мобилизация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено