Открийте ни и в

СВЯТ

Руските олигарси отказват да декларират имуществото си в Германия

Неуспехът на режима за прозрачност показва, че правилата трябва да се затегнат

публикувано

на

Руските олигарси отказват да декларират имуществото си в Германия

Нито един от руснаците, срещу които са наложени санкции от Европейския съюз, не е декларирал имуществото си пред германските власти, както изисква германският закон за санкциите, съобщи германското правителство, което предизвика призив за затягане на режима на прозрачност.

По данни на Министерството на икономиката след нахлуването на Русия в Украйна, в Германия са замразени активи на санкционирани олигарси на стойност около 4,28 млрд. евро, включително 2,3 млрд. евро в депозити в германски банки.

Съгласно германския закон за санкциите, лицата, обект на санкции на ЕС, са длъжни незабавно да декларират активите си под заплаха от глоба или до една година затвор. Но в писмо до законодателя от Лявата партия Кристиан Гьорке министерството заяви, че никой от тях все още не е направил това.

Истински герой: Тийнейджър почина, след като спаси 4-годишното си братче

“Бундесбанк и Федералната служба за икономика и контрол на износа не са получили никакви декларации”, пише в писмото държавният секретар Удо Филип.

Гьорке заяви, че неуспехът на режима за прозрачност показва, че правилата трябва да се затегнат.

“Задължението за прозрачност трябва да бъде разширено до хората, които правят бизнес с олигарси, като нотариуси, брокери, търговци на употребявани автомобили, търговци на произведения на изкуството и банки”, подчерта Гьореке в изявление.

Най-богатият българин в САЩ: Никой не е умрял от работа (ВИДЕО)

“Не е достатъчно имената на олигарсите да бъдат включени в списъците със санкции”, добави той. “Олигарсите на Путин се смеят като изцедени, докато властите се отчайват, че някога ще успеят да проследят и замразят активите им.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено