Открийте ни и в

Войната в Украйна

Руската ТВ успокоява: Ядрена война e ОК, защото „всички ще умрем някой ден“

Руската телевизия обсъжда идеята за война, която се разпространява извън рамките на Украйна, насърчавайки идеята за война в цял свят

публикувано

на

Боеве край Донецк и Луганск
Сн: Архив

Руски телевизионни водещи обсъдиха възможността за война, която се обсъжда и извън Украйна. Маргарита Симонян, журналист и ръководител на RT, каза на зрителите, че ядрена война би била “OK”, защото „всички ще умрем някой ден“.

Руската телевизия обсъжда идеята за война, която се разпространява извън рамките само на Украйна, насърчавайки „неизбежната“ война срещу „Европа и света“. Основните руски канали са известни с яростната си риторика, която цели да оправдае инвазията на Русия в Украйна.

В предаването, водещият Владимир Соловьов, придружен от Симонян, каза, че за да спрат други страни да се месят във войната на Русия с Украйна, ядрената война трябва да е съществуваща опция.

Русия е категорична: Военните могат да напуснат Азовстал, само ако се предадат

„Лично аз смятам, че най-реалистичният начин е Трета световна война“, заяви Симонян, „знаейки как всичко работи тук, това е невъзможно… няма шанс да се откажем.”

Симонян продължи, като каза: “Всичко да приключи с ядрен удар е по-вероятно от другия изход. Това е ужасно, от една страна, но от друга – така е трябвало да стане”.

Владимир Соловьов добави: „Но ние ще отидем в рая“.

„Всички ще умрем някой ден“, заяви Симонян пред публиката.

Руският президент Владимир Путин и други служители на Кремъл непрекъснато правят заплашителни изявления към НАТО. В реч Путин каза, че всички страни, които се опитат да се намесят и да създадат „неприемливи заплахи за нас, които имат стратегически характер“, ще бъдат посрещнати със „светкавичен“ отговор.

Друг гост в предаването, Андрей Сидоров, заместник-декан по световна политика в Московския държавен университет, отговори: „Ако решим да ударим Обединеното кралство, трябва първо да ударим САЩ… Окончателните решения се вземат не в Лондон, а във Вашингтон. Ако искаме да ударим истинския център на Запада, тогава трябва да ударим Вашингтон.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено