Открийте ни и в

Коронавирусът

Ръст на ваксинираните в САЩ след пълното одобрение на ваксината Pfizer/BioNTech

След пълното одобрение на Pfizer, в САЩ се забелязва 17% увеличение на броя на хората, ваксинирани с първата си доза

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Хиляди американци най-накрая се убедиха да се ваксинират след пълното одобрение на Администрацията по храните и лекарствата FDA на ваксината срещу коронавирус на Pfizer-BioNtech.

Нов анализ на ABC News установи, че първоначалните данни, произтичащи от последните седем дни, показват, че след обявяването на одобрението от FDA, в САЩ наистина се забелязва леко увеличение на средния брой на хората, получили първата си доза ваксина срещу COVID-19.

Точно преди обявяването, скоростта на първите дози в САЩ беше в застой. Въпреки че през юли в страната се наблюдаваше увеличение на броя на хората, започващи ваксинация, докато новите случаи нарастват, средният брой американци, получили първата си доза, след това започна да намалява.

FDA издаде пълно одобрение за ваксината на Pfizer (ВИДЕО)

Въпреки това, след пълното одобрение на Pfizer, в САЩ се забелязва 17% увеличение на броя на хората, ваксинирани с първата си доза. В седмицата преди пълното одобрение средно около 404 000 души са започвали ваксинация всеки ден. Към понеделник приблизително 473 000 души са се ваксинирали.

„Както се очакваше, пълно одобрение беше достатъчно, за да убеди поне някои да се имунизират най-накрая“, каза д-р Джон Браунщайн, епидемиолог от Бостънската детска болница. Въпреки че изглежда не е имало голям прилив на хора, ваксинирани в дните непосредствено след одобрението, покачването е достатъчно значително, за да измести тенденцията на ваксинация в страната нагоре.

„Докато проучванията първоначално изчисляваха далеч по-голям сегмент от населението, който определи пълното одобрение като причина за отлагане, ние все още не виждаме голяма вълна от новоубедени хора, които да запретват ръкави“, добави Браунщайн.

Експертите предупреждават, че макар покачването да е обнадеждаващо, все още има много работа за убеждаване на милиони колебливи американци да получат доза ваксина.

Д-р Фаучи: Пълното одобрение на ваксината на Pfizer ще насърчи повече хора да се имунизират

Според наскоро публикувано проучване на Axios-Ipsos, колебанието за ваксините сред американците е достигнало рекордно ниско ниво, като само 2 от 10 американци казват, че е малко вероятно да получат ваксината срещу COVID-19, а 14% казват, че изобщо няма вероятност.

Проучването, проведено преди пълното одобрение от FDA, установи, че около една трета от неваксинираните американци са казали, че е вероятно да се ваксинират, ако препаратът бъде официално одобрен за употреба от FDA. Около 6 на всеки 10 обаче казват, че все още няма да се ваксинират, дори ако това е одобрено от FDA.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА