Открийте ни и в

Близък изток и Азия

САЩ: Криминализирането на извънбрачния секс в Индонезия ще спре инвеститорите

Новият закон ще започне да се прилага след три години, но се отнася и за туристите, гостуващи в страната

публикувано

на

САЩ: Криминализирането на извънбрачния секс в Индонезия ще спре инвеститорите
Палатков лагер пред парламента на Индонезия в протест срещу новия Наказателен кодекс

Вашингтон изрази загриженост заради приетия от индонезийския парламент закон, който забранява извънбрачния секс. САЩ предупредиха, че той може да навреди на инвестиционния климат в най-многолюдната мюсюлманска страна в света.

“Загрижени сме относно начина, по който тези промени биха могли да повлияят на упражняването на човешките права и основните свободи в Индонезия”, заяви пред репортери говорителят на Държавния департамент Нед Прайс, “Загрижени сме и за това как законът може да повлияе на американските граждани, които посещават или живеят в Индонезия, както и на инвестиционния климат за американските компании.”

Новият закон ще започне да се прилага след три години, но се отнася и за туристите, гостуващи в страната. Веднага селд преминаването на пандемията от коронавирус то йидва като нов шамар за туристическия бранш.

В САЩ съдът отхвърли иск срещу саудитския принц за убийството на Хашоги

Някои от най-спорните членове в новоприетия кодекс криминализират извънбрачния секс, както и съвместното съжителство на двойки без брак.
Според текста, видян от АФП, незаконното съжителство ще се наказва с максимална присъда от 6 месеца затвор, а извънбрачният секс ще се наказва с една година затвор.

Съществуват и опасения, че тези правила могат да окажат сериозно въздействие върху общността на ЛГБТК в Индонезия, където еднополовите бракове са незаконни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено