Открийте ни и в

САЩ

САЩ преговарят с енергийни производители, които да снабдяват Европа, ако Русия нахлуе в Украйна

Русия е струпала около 100 000 военни в близост до украинската граница

публикувано

на

САЩ провеждат разговори с водещи в света страни и компании – енергийни производители, за да получат информация за тяхната готовност и капацитет да пренасочат доставки към Европа, ако това е необходимо в случай, че Русия нахлуе в Украйна. Информацията е на Ройтерс, позовавайки се на висши служители от администрацията на президента Джо Байдън.

В телефонен разговор с репортери служителите са казали, че разговорите на Вашингтон за осигуряване на непрекъснати енергийни доставки за Европа през останалата част от зимата се водят с широк спектър от компании и не се съсредоточават върху само няколко продавачи.

“Работим да идентифицираме допълнителни обеми природен газ от различни райони в света; от Северна Африка и Близкия изток до Азия и САЩ”, каза висш служител от администрацията, говорил при условие за анонимност.

Русия започва военни маневри близо до Украйна

“Съответно, водим (. . .) дискусии с големи световни производители на природен газ, за да разберем какъв е техният капацитет и готовност временно да увеличат производството на природен газ и да разпределят тези обеми към европейски купувачи”, допълни той.

Русия е струпала около 100 000 военни в близост до украинската граница и е обкръжила страната от север, изток и юг. Москва отрича да възнамерява да нахлуе и посочва отговора на Запада като доказателство, че Русия е цел, а не подстрекател на агресия.
Около една трета от доставките на газ за ЕС са от Русия и американски санкции при евентуален конфликт биха нарушили снабдяването.

Прекъсване на снабдяването с газ от Русия би изострило вече съществуващата енергийна криза, причинена от недостиг. Рекордни цени на енергията доведоха до повишаване на сметките на потребителите, както и цените за бизнеса и предизвикаха протести в някои страни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА