Открийте ни и в

Любопитно

САЩ прикриват още една катастрофа на НЛО, освен Розуел?

Случаят е регистриран две години преди този от Розуел

публикувано

на

САЩ прикриват още една катастрофа на НЛО освен Розуел?

САЩ са потулили “друг инцидент в Розуел”, при който НЛО с форма на авокадо се разбило в пустинята в Ню Мексико през 1945 г., твърдят “ловци на извънземни”. Според двама сериозни изследователи голямо НЛО е паднало по време на буря в Ню Мексико две години преди скандалния инцидент в Розуел. Те казват, че американската армия е скрила доказателствата за тази катастрофа от 1945 г.

Италианската разследваща журналистка Паола Леопици Харис и известният френски учен и изследовател на НЛО доктор Жак Вале са се обединили, за да разкрият подробностите за предполагаемата катастрофа от 1945 г. Двамата са работили върху първата компютъризирана карта на Марс за НАСА,. Те направиха възстановка на наблюденията на НЛО от 1945 г. на трима свидетели.

Очевидците говорят за почти непокътнато НЛО и екипажа му, заловен от отряд на американската армия. Изследователите твърдят, че разполагат с документирани доказателства за летящ апарат с форма на авокадо, тежащ няколко тона, който е бил изваден от имота, където се е разбил през 1945 г.

От ревност: Красимира излезе от манастира и преби до смърт любимия си с гира

Според тях катастрофата на НЛО се е случила същата година като проекта “Тринити” и на същото място в пустинята. Проект “Тринити” е било кодовото име на първата детонация на ядрено устройство от армията на Съединените щати на 16 юли 1945 г. Това бе  част от проекта “Манхатън”, който сложи край на Втората световна война с двете ядрени бомби, хвърлени в Нагасаки и Хирошима, Япония.

Разследващите твърдят, че НЛО може да е било привлечено в този регион поради ядрените опити, провеждани от американската армия. Паола Харис и доктор Вале разговаряха с двама свидетели, Хосе и Сабрина, които казаха, че са наблюдавали не само действителната катастрофа на обекта в техния имот, но и действията на армията на САЩ да го вдигне и отнесе.

Свидетелите мълчали около 60 години за това, което са видели.

Пол Хелиър, бивш министър на националната отбрана на Канада, коментира работата на двамата изследователи:

“Паола Харис и Жак Вале положиха много усилия в извършване на теренни проучвания на място. Време е тяхното откритие да бъде разкрито на света.”

Кристофър Мелън, бивш заместник-помощник-министър на отбраната на САЩ, нарече данните “нова причина да вярваме, че нашето правителство крие физически доказателства за извънземна технология”.

Embed from Getty Images

Позовавайки се на новата информация, професор Пол Хайнек добави, че изследването “разкрива нова история на НЛО”. Разкритията са окачествени като подобни на инцидента в Розуел, който досега беше най-ранното регистрирано предполагаемо изземване на останки от НЛО от правителството на САЩ, случило се през юли 1947 г.

Случаят в Розуел беше обявен от Военновъздушните сили на армията на САЩ като катастрофа на военен балон в ранчо близо до Розуел, Ню Мексико. Въпреки това последвалите теории на конспирацията твърдят, че катастрофата всъщност е била на НЛО и че истината е била прикрита от правителството на САЩ.

Слуховете за инцидента в Розуел включват разкази за прибрани от армията отломки. Те са описани от Джеси Марсел – единственият известен свидетел, който е придружил останките от мястото на катастрофата до местоназначението из във Форт Уърт –  като “нещо, което не е създадено на тази земя”.

Други свидетелства идват от Бил Брейзъл, син на фермера Мак Брейзъл, съседът му Флойд Проктър и Уолт Уитман младши, син на новинаря У. Е. Уитман, който е интервюирал Maк Брейзъл. Според тях материалът, за който Марсел говори, има суперздравина, която няма общо с метеорологичен балон.

Отвлечен за просяк? Три години без следа от Юли, който бил с недъг

През октомври 1980 г. разказът на Марсел бе изложен в книгата The Roswell Incident от Чарлз Бърлиц и Уилям Муур. Книгата лансира подозрението, че отломките, които били прибрани в присъствието на Марсел в ранчото на Фостър, са били заменени с отломки от метеорологично устройство като част от прикриването.

Книгата също така твърди, че пресата не е получила разрешение за близък оглед на отломките, открити в ранчото. Усилията на военните бяха описани като целящи да дискредитират случая и „противодействат на нарастващата истерия към летящите чинии“. В книгата са включени два разказа за сплашване на свидетели, включително задържането на Мак Брейзъл.

Авторите казват, че са интервюирали над 90 свидетели, въпреки че показанията на само 25 са показани в книгата и само седем от тези хора твърдят, че са видели отломките.

В същата книга за първи път са представени и свидетелства от втора ръка за някакви тела на извънземни на мястото на катастрофата. Това допълнително замъгли историята с инцидента, като мнозина скептици към конспиративната теория за прикрита катастрофа на извънземни посочиха, че някои от разказите от първа ръка съдържат елементи от историята за още една катастрофа на НЛО от 1948 година, която впоследствие бе разобличена като измама, но за момент стана сензация.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено