Открийте ни и в

САЩ

САЩ увеличат финансирането за Латинска Америка за борба със СПИН

Съединените щати са инвестирали 100 милиарда долара в глобалната борба срещу ХИВ/СПИН.

публикувано

на

Джо Байдън

Съединените щати ще увеличат помощта за Латинска Америка за борба с ХИВ/СПИН, заяви първата дама Джил Байдън в събота по време на визитата си в Панама, предаде АФП.

Байдън направи съобщението, по време на посещение на Casa Hogar el Buen Samaritano – “Домът на добрия самарянин” – приют, източно от град Панама, за хора, живеещи с ХИВ. Говорителят на Байдън Майкъл Ла Роза каза в изявление, че САЩ ще изпратят допълнителни 80,9 милиона долара за Латинска Америка, като 12 милиона от тях ще бъдат за Панама.

„Държавният департамент съобщава за увеличаване на финансирането за PEPFAR“, каза Байдън, имайки предвид плана за извънредни ситуации на президента на САЩ за борба със СПИН.

„Има надежда на хоризонта“, каза Байдън, която е на обиколка в Латинска Америка, включително Еквадор, Панама и Коста Рика. PEPFAR бе стартиран от бившия президент Джордж Буш през 2003 г.

Жена оздравя от ХИВ без лечение

Съединените щати са инвестирали 100 милиарда долара в глобалната борба срещу ХИВ/СПИН. По време на посещението си в Панама, Байдън разговаря с няколко пациенти с ХИВ/СПИН, които й кразказаха за дискриминацията, пред която са изправени.

„Това е нещо, за което не се говори в моето село и затова трябва да мигрираме в големите градове“, каза Раул Тугри, местен жител, който е ХИВ позитивен от 2014 г.

„Мисля, че това започва в семейството, в църквите, за да започне да се променя отношението на хората“, каза му Джил Байдън. — „Имам надежда за теб“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА