Открийте ни и в

Общество

САЩ наливат десетки милиони в българската армия

Целта на този пакет е да укрепи сигурността на Украйна и 17 от нейните съседни държави, включително България, които са в потенциален риск от бъдеща руска агресия

публикувано

на

САЩ финансира Българската армия с още $40 млн.

Конгресът на САЩ одобри близо 40 милиона долара допълнително чуждестранно военно финансиране за България, съобщи американското посолство.

То е предназначено за подкрепа на модернизацията на българските въоръжени сили, за засилване на колективните отбранителни усилия на НАТО в региона и за надграждане на способностите и оперативната съвместимост на България за възпиране и защита срещу повишените рискове за Алианса в този критичен регион.

„България предостави ценна хуманитарна помощ за Украйна на фона на руската пълномащабна инвазия и допринесе значително за колективната отбрана, като стана домакин на многонационалната бойна група на НАТО, която е важен елемент от възпиращата и отбранителна позиция на Алианса на източния фланг.

Русия: Бият ни свирепи украински мутанти, създадени от САЩ в биолаборатории

България също така предостави убежище на десетки хиляди разселени украинци”, пишат от мисията.

„Съединените щати и България са стратегически партньори в сферата на сигурността.

Ние сме по-силни заедно.

Това ново финансиране ще ускори ключовите усилия за модернизиране на Българската армия, които са жизненоважни за постигането на целите на НАТО за повишена оперативна съвместимост и по-добра колективна сигурност”, заявява посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Бивша учителка по физкултура правила секс с ученик на бала му (СНИМКА)

Военното финансиране е част от цялостен пакет за подкрепа, обявен от Държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен на 8 септември.

Целта на този пакет е да укрепи сигурността на Украйна и 17 от нейните съседни държави, включително България, които са в потенциален риск от бъдеща руска агресия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено