Открийте ни и в

Близък изток и Азия

САЩ ще разработват дронове заедно с Индия

Делхи иска да диверсифицира въоръжението си, което е предимно руско производство, а също така да развие собствена отбранителна промишленост

публикувано

на

САЩ ще разработват дронове заедно с Индия

Високопоставен служител на Пентагона заяви в четвъртък, че Съединените щати и Индия ще разработват съвместно безпилотни самолети. Вашингтон се стреми към по-тесни връзки с Делхи като начин за противодействие на Китай.

Индия ще конструира тези самолети и ще ги изнася за други държави в своя регион, каза този служител.

Делхи иска да диверсифицира въоръжението си, което е предимно руско производство, а също така да развие собствена отбранителна промишленост.

Медведев: Идиоти, не ни плашете, "Хиперзвук" ще достигне Европа и САЩ по-бързо

“И ние искаме да подкрепим Индия и на двата фронта и го правим”, заяви Ели Ратнър, помощник-министър на отбраната по въпросите на сигурността в Индо-Тихоокеанския регион, пред група репортери и експерти по отбрана, “На практика това означава, че ще работим в тясно сътрудничество с Индия за съвместно производство и съвместно разработване на капацитет, който ще подкрепи целите за модернизация на собствената отбрана на Индия.”

След това Индия ще може “да изнася за нашите партньори в целия регион, включително в Южна и Югоизточна Азия, на достъпни цени”.

Синът на Песков "мобилизиран": Няма да се явя, ще уредя нещата на друго ниво (ВИДЕО)

Ратнър посочи възможността за разработване на дронове, изстрелвани от самолети, и на системи за защита срещу дронове.

Той също така заяви, че Пентагонът разглежда в краткосрочен и средносрочен план “възможности за съвместно производство на големи възможности”, но не каза кои са те.

“Водим добри разговори с нашите колеги от индийското правителство на най-високо ниво за съответните ни приоритети в това отношение и се надяваме скоро да имаме какво да обявим на този фронт”, каза Ратнър.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено