Открийте ни и в

Крими в САЩ

Светската дама Максуел да бъде преместена в друг затвор

Адвокатите на Максуел многократно се оплакват, че условията в затвора в Бруклин са “недопустими”.

публикувано

на

Светската дама Максуел да бъде преместена в друг затвор

Бившата съпруга на магната Джефри Епстийн – Гислейн Максуел бе осъдена на 20 години затвор по обвинение, че е помагала на бившия финансист да злоупотребява сексуално с непълнолетни момичета.

Бивши военни от британската армия охранявали Гислейн Максуел

Епстийн беше арестуван от федералните власти през юли 2019 г. по обвинения в трафик на момичета. Той се самоуби, докато чакаше съдебен процес в затвор в Ню Йорк.

Делото срещу бившата британска светска дама е едно от най-значимите след появата на движението #MeToo, което насърчи жените да говорят открито за сексуални посегателства.

60-годишната Максуел бе призната за виновна още през декември, но окончателното постановяване на присъдата отне време. Прокурорите по делото настояваха за от 30 до 55 години лишаване от свобода заради съдействието, което е оказвала на Джефри Епстийн в малтретирането на млади момичета. Адвокатите на Максуел се позоваха на тежкото и детството и поискаха присъда от 20 години затвор.

Гилейн Максуел иска нов процес заради нередности в подбора и разискването на журито

Дъщерята на медийния магнат Робърт Максуел е в ареста от юли 2020 г.. Тя лежи в Метрополитенския център за задържане в Бруклин, където се оплаква от миризмата на мръсна канализация в килията си. 

Съветската дама обжалва присъдата си този месец

Адвокатите на Максуел многократно се оплакват, че условията в затвора в Бруклин са “недопустими”. Те твърдят, че жената е била подложена на нечовешки тормоз, та чак “съперничат на сцени на задържането на д-р Ханибал Лектър от “Мълчанието на агнетата”. Адвокатите заявяват, че Максуел е лишавана от вода, а  храната и била пълна с червеи. В килията е измъчвана от плъхове, а пазачите също и пречат да спи, защото сетят с факли в очите и на всеки 15 минути, категорични са те.

Гилейн Максуел намерена за виновна като помагач в сексуалните посегателства на Епстийн

Адвокатите на Максуел са написали молба за снизходителност, от която става ясно, че “затворник в отделението на г-жа Максуел я заплашил да я убие, твърдейки, че допълнителни 20 години лишаване от свобода биха си стрували парите, които би получил за убийството на г-жа Максуел.” Адвокатите поискаха Гислейн Максуел да излежи присъдата си във Федералния поправителен институт в Данбъри, Кънектикът. Затворът е слабо охраняем, който експерти по-рано описаха „като Дисниленд“ в сравнение с институцията в Бруклин. 

Гислейн Максуел моли за снизхождение преди присъдата й за трафик на малолетни

Алисън Нейтън, която ръководи процеса на Максуел, препоръча Максуел да бъде преместена в Данбъри след искането, но Бюрото на затворите взе друго решение. Максуел ще бъде преместена във федерален затвор във Флорида също с ниска степен на сигурност.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено