Открийте ни и в

Крими в САЩ

Свидетелства от катастрофиралия полски автобус в Хърватия: Беше ужасно, хората смятаха, че умират

Някои бяха смачкани. Страшно е да видиш хора без кожа на лицата, разказват оцелели

публикувано

на

Пътниците от автобуса за поклонници, който напусна магистралата Вараждин-Загреб и които са в хърватски болници, са предимно стабилни.

Тези в по-добро здравословно състояние са изписани и транспортирани до Полша.

Полският портал “Факт” разговаря с две жени, които са в болницата в Загреб и са оцелели след ужасния инцидент.

Беата Криховяк казва, че автобусът е бил управляван от опитни шофьори и че е нямало индикации, че може да се случи подобна трагедия.

„Бях шокирана, че това се случи. Не помня момента на инцидента, защото спях. Беше секунди. Не припаднах, но бях заседнала, затисната от други хора. Видях хора, които не можеха да се движат. Чаках да отворят автобуса и да ме изкарат. Не знаех какво се случва около мен, защото бях заклещена между седалките”, споделя Беата.

„Сякаш чаках с часове, а чаках помощ около 13 минути“, каза тя.

“Беше ужасно, задъхване, стенове, хората смятаха, че умират. Някои бяха смачкани. Страшно е да видиш хора без кожа на лицата. Шок. Невъзможно е да се опише”, казва Беата, която е сега в Меджугорие с майка си.

Zofia Kasprzyk, от друга страна, казва, че един ден ще се върне в Меджугорие, независимо от ужасния инцидент, който е преживяла.

„Благодаря на Господ и Богородица. Веднага след като се възстановя, ще отида отново в Меджугорие. Аз съм смела и религиозна. Моля се всеки ден“, каза оцелялата Зофия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено