Хазартният бос с 18 обвинения, който се укрива в Дубай, Васил Божков, публикува видео с разказ от Георги Попов, който нарича „свидетел, който не могат да заглушат“. Попов е бившият собственик на "Левски", който също като Божков се укрива в Дубай. Ето какво казва: "Не веднъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади. А нашите обсъждания, ще продължат в колата по пътя към Министерството.

Тръгвайки за срещата, той взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си. Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет, до 15 минути. Илизаше носейки единствено традиционната си пура."

В поста си към видеото Божков отново твърди, че в България са започнали да "заличават" ключови свидетели по неговия сигнал за плащания рекет към властта. И заявява, че месец след като го е подал, прокуратурата още не е започнала разследване. Главният прокурор Иван Гешев обаче обяви, че в прокуратурата имало 10 сигнала от укриващия се бизнесмен, и твърди, че те се проверяват, както и че по тях са разпитани Борисов и Горанов.

Божков представя Георги Попов като свидетеля, за когото съобщи преди няколко дни, че може да потвърди, че е плащал такса "помагане" на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов. За това Божков подаде и сигнал срещу тях в прокуратурата. Той твърди, че е платил около 67 млн. лева за пет години.

Интересен детайл са и почките от 500 евро, с които бяха пълни и чекмеджетата в спалнята на премиера Борисов на разпространените от анонимен подател снимки.