Открийте ни и в

Интересно

Семейство в Тексас получи 10 милиона долара за остров, подарен им от испанския крал и продаден на заселници, които забравили да плащат роялти

Вижте истороята на семейство Бали – някога фамилна династия, включваща фамилен герб, родословно дърво от 12-ти век и прародител, който е бил светец

публикувано

на

Сн.: ABC

Кони Гонзалес е израснала, рецитирайки семейната си история: Нейните предци, семейство Бали, са били собственици на остров Падре – остров на 4 мили от южното крайбрежие на Тексас в Мексиканския залив.

Кралят на Испания Карл III дал остров от 209 квадратни мили на Хосе Николас Бали през 1759 година.

„Когато бяхме деца, слушахме много истории за острова от баба си“, каза Гонзалес пред ABC News. „Баба ми казваше истории за семейството, което ходило с малка лодка до острова и прекарвало дни там“, каза тя.

Но с изминаването на векове потомците на Бали – някога част от фамилна династия, включваща фамилен герб, родословно дърво от 12-ти век и прародител, който е бил светец – започнали да разпродават парчета от земята си, за да се опитат да запазят финансите на собствените си семейства.

Общо наследниците на Бали са подписали 11 акта за продажба на земя в замяна на роялти такси на заселниците, които я изкупуват. Гонзалес каза, че баба й е една от тях. На нея й били платени 25 долара през 1938 г., които тя веднага скрила под дюшека си.

Но изминават десетилетия и нито един наследник на голямата фамилия не получава възнаграждението, което е обещано.

След смъртта на баба си Гонзалес каза, че не може да забрави семейната легенда. Започва да изследва остров Падре през 1978 г. В продължение на седем години тя пътува из южен Тексас, ровейки из различни съдебни протоколи и опитвайки се да намери някаква документация, свързана с остров Падре. През 1985 г. тя намира това, което търси. Скрити в съдебната палата на окръг Клеберг тяв открива оригиналните 11 дела за собственост и дължими плащания върху земите на семейството.

През 1938 г. бял, с образование от Харвард адвокат на име Гилбърт Керлин идва в Тексас от Ню Йорк от името на чичо си, за да купи около 22 000 акра от остров Падре. В делата е имало споразумение наследниците да получават плащания за добив на минерали от земята, на която са живели техните предци. Точно за добива на тези изкопаеми иска компенсация Гонзалез. Тя намира собствениците на земята и адвокати, които да се заемат с делото

След 11 години съдебна битка Гонзалез и семейството й получават общо 10 милиона долара. Самата тя получава 11 000 долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА