Открийте ни и в

СВЯТ

Сериозна заплаха: Разпространението на холера в Сирия

Предполага се, че случаите са свързани с пиене на опасна вода от река Ефрат

публикувано

на

Сериозна заплаха: Разпространението на холера в Сирия

Разпространението на холера в няколко сирийски района представлява “сериозна заплаха за хората в Сирия и региона”, каза хуманитарният координатор на ООН в страната Имран Риза.

Предполага се, че случаите на холера

в Сирия са свързани с напояване на използвани за храна растения със заразена вода и пиене на опасна вода от река Ефрат, заяви Риза. Той призова за спешни действия за овладяване на разпространението на болестта.

Голяма част от населението в страната разчита на водни източници, които не са безопасни, след като националната водна инфраструктура е тежко пострадала в резултат на продължаващата повече от десетилетие война.

Султанът на Бруней вече е най-дълго управлявалият жив монарх в света (СНИМКИ)

Регистрирани са осем починали от холера – шестима в Алепо и двама в Дейр аз Зор в периода от 25 август. Това съобщи регионалният директор по извънредните ситуации на СЗО за Източното средиземноморие Ричард Бренан.

70% от общо 936 предполагаеми случая на болестта

са регистрирани в  северната провинция Алепо, а в източната Дейр аз Зор – над 20%. По-малко предполагаеми случаи са регистрирани в Ракка, Хасака, Хама и Латакия. Потвърдените случаи са 20 в Алепо, четири в Латакия и два в Дамаск.

Другата страна на монетата: Бившите колонии "не могат да скърбят" за смъртта на кралицата (СНИМКИ)

Бренан заяви, че СЗО призовава дарителите да предоставят повече финансиране, след като организацията полага усилия за справяне с разпространението на холера в няколко страни в региона, включително Пакистан, където съществуващата ситуация се влоши заради наводнения напоследък.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено