Открийте ни и в

СВЯТ

СЗО: В Англия са открити 74 случая на хепатит с неизвестна причина при деца

До момента няма обявени смъртни случаи от заразното заболяване

публикувано

на

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че вирусът на хепатит с неизвестна причина е открит при 74 деца в Англия.

В писменото изявление, направено от СЗО, се посочва, че 10 деца под 10-годишна възраст в Шотландия са имали тежко заболяване от хепатит на 5 април, а броят на децата с хепатит в Англия нарасна до 74 на 8 април.

В съобщението се посочва, че начините, по които се предава вирусът, не са известни и откритите проби от хепатит в момента се изследват в лаборатория, като се посочва, че са налице симптоми като жълтеница, диария, повръщане и болки в корема. наблюдавани при деца с хепатит от март.

В изявлението е отбелязано, че някои случаи са лекувани чрез водене от чернодробен специалист, а в 6 случая е трябвало да се извърши чернодробна трансплантация.

В съобщението, в което се посочва, че един от случаите е определен като епидемиологичен, тоест поради контакт с някой или няколко души с хепатит, не се споделя ясна информация къде са предадени останалите случаи.

До момента няма смъртни случаи от хепатит.

Говорейки пред пресата след изявлението на СЗО, директорът по клинични и нововъзникващи огнища на Британската агенция за здравна сигурност д-р Мира Чанг обяви, че властите в цялата страна продължават да разследват причината за предаването на вируса на деца.

Д-р Чанг заяви, че са се съсредоточили върху възможността един от случаите да е аденовирусна инфекция, засягаща горните дихателни пътища, но те също така разследват други потенциални причини.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА