Открийте ни и в

България

Сидеров опита да нахлуе в БНТ

публикувано

на

Опитите на Волен Сидеров да мобилизира своят електорат чрез последващи шумни разпри с институциите продължават, пише Mediapool. Заради безобразното му поведение в предаването „Референдум“ на 1 октомври, шефът на държавната телевизия Емил Кошлуков забрани на Сидеров (негов бивш началник в партийната телевизия „Алафа“, където Кошлуков е бил програмен директор) по-нататъшни участия в БНТ, докато не поднесе писмено извинение.

Възползвайки се правата си на парламентарно представена политическа сила, в петък Сидеров поиска безуспешно от ЦИК да задължи БНТ да го допусне за участие в предаването „Панорама“ същата вечер. Комисията обаче отхвърли искането му. Привечер той и негови привърженици се опитаха да щумуват сградата на Българската национална телевизия, но стигнаха до входа. Те стоят тем вече почти два часа, скандират „Смешници“ и „Оставка“ по адрес на служителите в БНТ и искат директорът на теливизията Кошлуков да отиде да говори с тях и да обясни защо не пуска Сидеров по телевизията. В същото време акцията му пред БНТ се излъчва по партийната телевизия „Атака“.

Полиция изгони Волен Сидеров от БНТ (ВИДЕО)

„Правя запитване до ръководството на ЦИК с молба да задължи БНТ да спази законовите си договорености и да ме допусне за участие в предаването „Панорама“, каза той преди отказа на ЦИК. Сидеров е получил писмо от телевизията, в което се призовава „Атака“ да изпрати друг участник, но партията е отказала и е решила участникът да е той.

Сидеров е настоял и с писмо до СЕМ да провери и санкционира БНТ, задето му отказва достъп до ефир.

Освен това иска обществената телевизия да му предостави записа от злополучния „Референдум“, за да може да го използва в съда. Според него не е имало равнопоставеност в предаването. Твърди, че не е говорил 7 минути, колкото е трябвало по регламент.

Сидеров нападна и председателя на парламента Цвета Караянчева, както и шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, които разкритикуваха поведението му и го нарекоха „позор“.

„Двете нямат право да се занимават с мен. Те могат да дават съвети на мъжете си в кухнята, а не на мен – който съм правил политика, когато те са били комсомолки и са викали „КПСС-БКП“, а сега викат „Да живее НАТО“, каза лидерът на „Атака“.

Заради арогантното поведение на Сидеров, който узурпира националния ефир във вторник вечерта, държавната телевизия поиска от ЦИК и медийния регулатор (СЕМ) изключването на „Атака“ от споразумението за предизборни участия в БНТ. Генералният директор на телевизията Емил Кошлуков обяви, че атакистът повече няма да бъде допускан в телевизията. Това обаче поставя БНТ в „Параграф 22“, тъй като би нарушила закона, ако спре участията на партията и така ще даде основание на Сидеров да я съди заради това, че не го допуска в ефир, въпреки скандалното му поведение.

В петък се разбра, че Управителният съвет на БНТ е взел решение Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия, докато той не се извини писмено за отношението му към Българската национална телевизия и нейните служители.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

BREAKING: България вече е в чакалнята за еврото

Решението относно тясното сътрудничество ще влезе в сила 14 дни след публикуването му в Официален вестник на Европейския съюз

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Управителният съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) прие решение за установяване на тясно сътрудничество с Българската народна банка, след като бяха изпълнени необходимите надзорни и законодателни предпоставки. Успоредно с това днес бе обявено включването на българския лев във валутния механизъм II. Заедно тези две стъпки подготвят условията за бъдещото членство на България в еврозоната.

Решението относно тясното сътрудничество ще влезе в сила 14 дни след публикуването му в Официален вестник на Европейския съюз. От 1 октомври 2020 г. ЕЦБ ще отговаря за прекия надзор над значимите кредитни институции в Република България и за общите процедури за всички поднадзорни лица, както и за наблюдението над по-малко значимите кредитни институции. Междувременно ЕЦБ ще извърши оценка, с която ще определи кои банки изпълняват критериите за класифициране като значими институции.

Банковият надзор в ЕЦБ и Българската народна банка предприемат подготвителни действия, за да осигурят безпрепятствен преход към новия надзорен режим.

„Много се радваме да посрещнем България в единния надзорен механизъм и в семейството на банковия надзор в ЕЦБ,” заяви Андреа Енрия, председател на Надзорния съвет на ЕЦБ. „Това бележи важен етап в историята на банковия съюз, тъй като обхватът му се разширява отвъд държавите членки на еврозоната.“

Българската народна банка ще има свой представител в Надзорния съвет на ЕЦБ, със същите права и задължения като всички останали членове, включително право на глас.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

„Воля“ ще подкрепи вот на недоверие, но с импийчмънт на президента

От думите й не стана ясно как депутатите на Марешки ще гласуват

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн. БГНЕС

„Бихме подкрепили вот на недоверие срещу цялата система. Бихме подкрепили вот на недоверие, който отговаря на очакванията на българските граждани. За да го подкрепим, той задължително трябва да бъде внесен с процедура за импийчмънт на президента. В противен случай този вот на недоверие ще считаме, че е една бутафорна акция от страна на определени политически сили. Обществото очаква броба с корупцията във всички институции“.

Това заяви заместник-председателят на „Воля“ Кръстина Таскова след среща с БСП по повод готвения от червените вот на недоверие.

От думите й не стана ясно как депутатите на Марешки ще гласуват в пленарната зала, но Таскова подчерта, че корупцията не се бори с вотове на недоверие. Тя добави, че гражданите очакват реална борба с реален резултат.

„За нас борбата с корупцията винаги е била приоритет. Тя е сред причините да влезем политиката“, обясни Таскова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Александър Христов: Напрежението в обществото расте, Борисов се опитва да отмести вниманието

То в момента е високо заради многото заразени с коронавируса

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн. БГНЕС

„Когато усети по-сериозно обществено напрежение, Бойко Борисов се опитва да отмести вниманието. Типично в негов стил е“. Така ПР специалистът доц. д-р Александър Христов, член на УС на Българското дружество за връзка с обществеността, коментира пред БНР заявеното от премиера на извънреден брифинг в Министерския съвет след протестите вчера.

Той изрази очакване за развитие на ситуацията: „Напрежението в обществото ще нарасне. То в момента е високо заради покачващия се брой случаи на заразени с коронавируса и заради говоренето за въвеждане на нови ограничения. Това ще катализира напрежението в обществото, а кой ще излезе победител, все още не знаем“.

Според ПР експерта е факт, че НСО е трън в очите на хората заради това, с което се занимава, както и заради това, че се издържа от данъците на българските граждани. Доц. д-р Александър Христов коментира данни от изследване за тенденциите на българския пазар, които ще бъдат представени на форум „Отговорни производители“ днес.

„Най важният извод от проучването е, че има ръст на онлайн потреблението. наблюдава се и ръст на националните мотиви за потребление и има индикации, че някои от тенденциите ще бъдат устойчиви. хората купуват по-големи количества на рядко и някои покупки са по-обмислени“, посочи той и уточни, че 30% от анкетираните са заявили, че не са променили начина си на пазаруване.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено