Открийте ни и в

България

Силвия Великова пред BG VOICE: Ситуацията е като пред следващи избори (ВИДЕО)

Великова пък внимание на факта, че на тези избори ДПС за първи път е направило такива явни заявления за участие във властта

публикувано

на

Резултатите са такива, че на знам какъв е смисълът от следващи избори, но така изглежда, заяви в студиото на BG VOICE журналистката Силвия Великова. Заедно с другия гост, експертът по комуникации Любомир Аламанов тя изтъкна, че освен ГЕРБ другата партия, която демонстрира стабилно изборно представяне е ДПС.

“ГЕРБ явно имат едно стабилно ядро, което си гласува за тях. Въпросът е защо останалите не могат да създадат устойчив образ” – посочи Аламанов, като изтъкна, че при очертаващата се конфигурация на новия парламент политическата сила, която направи “исторически компромис”, може и да изчезне от политическата сцена.

Великова пък обърна внимание на факта, че на тези избори ДПС за първи път е направило такива явни заявления за участие във властта.  Голямата въпросителна и какъв ще е курсът на ГЕРБ спрямо тях.

Кирил Петков пред BG VOICE: Всеки глас от чужбина сега е много по-важен, гласувайте (ВИДЕО)

“Въпросът е как ще стане, тъй като Борисов и ГЕРБ почти във всяко студио, в което бяха питани дали биха влезли в коалиция с ДПС, казваха “не” – каза тя.

Аламанов заяви, че според него отказът от гласуване е най-важната тема. По думите му гласували ас само твърдите ядра на политическите формации.

“Хората може би не разбират, че като не гласуват, правителство пак ще има и те не наказват никого. Така те не променят абсолютно нищо. На никого не му се накривява шарката от това, че някой не е гласувал. Даже напротив – твърдите ядра на партиите виждат смисъл да се гласува по-малко, а не повече” – каза експертът по комуникации.

Особености на българските избори в Германия (ВИДЕО)

Той заяви, че не вижда как може да се реализира коалиция, базирана на “забравяне” на миналото. Той вижда причините за загубата на подкрепа за ПП се коренят и във фактори, които не зависят от тях, като войната н Украйна и промяна в отношението на президента.

“ТЕ не бяха подготвени и за яростната съпротива на ГЕРБ, с цената на всичко” – каза Аламанов.

Като специалист той изрази мнение, че “Продължаваме промяната” са допуснали грешки в комуникацията, поради което на са успели да обяснят на гласоподавателите защо се стигнало до кризисните ситуации.

Вижте повече във видеото.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено