Открийте ни и в

САЩ

Синът на Нанси Пелоси е разследван за участие в схема за корупция

Той е разследван за даване на подкупи за укриване на нарушения

публикувано

на

Сн.: Paul Pelosi Jr./Facebook

Синът на Нанси Пелоси  беше посочен като собственик на хостел, разследван от ФБР заради схема за измами и подкупи, става ясно от документи, наскоро открити от DailyMail.com.

Според документите Пол Пелоси-младши е подписал изявления, че е собственик на имота, „правно и финансово отговорен“ и се съгласява да „спазва всички приложими закони и изисквания, които уреждат собствениците-строители, както и работодателите”.

Формулярът на Департамента за инспекция на сградите (DBI), подписан от Пелоси-младши с дата 7 декември 2017 г., доказва тесните връзки на сина на председателя на Камарата на представителите с публично наказателно дело за корупция. Строителният инспектор Бърни Къран и „експедиторът на разрешителни“ Родриго Сантос трябва да бъдат изправени пред федералния съд в Сан Франциско тази седмица.

Прокурорите твърдят, че Сантос е уреждал клиентите му да даряват хиляди долари на любимата организация с нестопанска цел на Къран – ръгби клуб, а в замяна на това той да си затвори очите за нарушения.

Едно такова лице, идентифицирано само като Клиент 9 в документите за таксуване, дава чек от 1500 долара на клуба, за да помогне за премахване на констатациите за нарушения от “мръсния жилищен хотел“ на улица Юта.

Миналата седмица DailyMail.com ексклузивно разкри, че Пелоси-младши е бил разпитван от федералните служби в Сан Франциско за хостела, който е бил собственост на бившата му приятелка Карена Епъл Фън. Вече имаше някакво предположение, че той може да е мистериозният Клиент 9. Откриването на новите документи засилва тази спекулация.

Твърди се, че получените от ФБР текстови съобщения показват, че Сантос и Клиент 9 нагло обсъждат подкуп за любимата благотворителна организация на Къран, за да подпомогнат процеса на издаване на разрешение.

“Ще препратя адреса на Къран“, пише вероятно 63-годишният Сантос на клиента си през септември 2017 г. „Моля, пуснете чек, платим на Golden Gate Youth [Rugby] Association за $1k. Бърни е с нестопанска цел”.

„С удоволствие“, отговаря клиент 9 и по-късно изпраща на Сантос снимка на чек от $1500 със съобщението: „Направих дарението.“

Чекът никога не е бил депозиран от клуба и прокурорите не са го обвинили в неправомерни действия. Не е ясно защо Клиент 9 изпраща $1500, а не предложените $1000.

Документите за таксуване описват Клиент 9 като „физическо лице, работещо от името на собствениците на имота, разположен на улица Юта“.

Има едно издадено разрешение в системата DBI на този адрес, подписано от Къран на 7 декември 2017 г. и номерът на заявлението съвпада с номера, който Пелоси-младши е написал в документите, получени от DailyMail.com, датирани от същия ден.

Документите са най-новите от нарастваща купчина доказателства, които предполагат, че синът на председателя е клиент 9.

61-годишният Къран призна пред DailyMail.com, че Сантос го е запознал с Пелоси-младши в офисите на Департамента за инспекция на сградите, казвайки му, че той е приятел, с когото е ходил на джогинг.

Анонимен строителен инспектор твърди в интервю за новинарския сайт на Сан Франциско Mission Local, че през 2018 г. Пелоси-младши се е срещал с него няколко пъти и се е опитвал да се „отърве от известия за нарушение“ в имота на улица Юта.

Бившата приятелка на Пелоси-младши Никол Булик каза пред DailyMail.com, че интересът на ФБР към участието му в проблемния имот на улица Юта е започнал през 2017 г. и че той е бил разпитван три пъти. Бизнес партньорът на Пелоси-младши Навийн Сингха, който му е бил консултант при продажбата, също каза, че е бил разпитван от федерални агенти за сина на председателя около май 2019 г. А бившата собственичка на имота Карена Фън съобщи, че е била разпитвана от същите агенти в продължение на няколко месеца, за улица Юта и участието на Пол Пелоси-младши.

Имейлите и призовките подкрепят техните твърдения.

По-рано този месец разследване на DailyMail.com разкри, че 53-годишният Пелоси-младши е бил свързан с пет предишни федерални разследвания. Това продължаващо наказателно дело е шесто. Освен че обвързва Пелоси-младши с предполагаема престъпна схема, формулярът на DBI от декември 2017 г. също повдига сериозни въпроси относно това как той е станал собственик или притежава дял от сградата за няколко милиона долара.

Фън, която преди това е имала интимна връзка с Пелоси-младши, го съди през 2019 г., твърдейки, че е заговорничил с вече осъден адвокат и брокер измамник, за да открадне имота от нея.

Пелоси-младши и другите ответници отхвърлиха исковете, делото на Фън беше прекратено през 2020 г. по технически причини и тя не е подала повторно заявление.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА