Открийте ни и в

Европа

Скандал в двореца: Камила се опитва да модернизира монархията

Камила вече заявява своята позиция

публикувано

на

Скандал в двореца: Камила се опитва да модернизира монархията

Не е минала и седмица от погребението на кралица Елизабет II и Камила вече заявява своята позиция и виждане за новите правила в монархията. Марлене Кьониг, историк, изучавал кралското семейство в продължение на няколко години заяви, че Камила се стреми да модернизира монархията
По всичко личи, че британската кралица-консорт

Камила ще наруши вековна традиция, обичана от покойната Елизабет II.

По думите му с управлението на Камила ще настъпи краят на т. нар. „придворни дами“. Жените, които бяха до Нейно Величество повече от 60 години, се превърнаха в нещо повече от кралски персонал – те бяха близки спътници и доверени приятели.

Диамантът Кохинор върху короната на кралицата: четири държави претендират за него

Кралица Елизабет II лично подбра своя сплотен екип от всеотдайни жени, които да й помагат с ежедневните изисквания да бъде монарх. Някои избираха нейните тоалети, помагаха и да се изкъпе и облече, докато други се грижеха за натоварения дневник на кралицата и официалните и ангажименти, организираха частни семейни събития и се занимаваха с всичко друго.

Очаква се няколко от придворните дами да се пенсионират

скоро, тъй като са прехвърлили 80-те, но все пак искаха да останат да служат на кралица Елизабет II до самия край.

Докато Камила се адаптира към новата си роля на кралица-консорт, изглежда, че бившата херцогиня на Корнуол ще прави нещата по различен начин спрямо кралица Елизабет.

Новият бензин ще опразни пътищата в България. За кои коли е неподходящ?

Смята се, че тя ще избере напълно да се откаже от услугите на придворни дами.

„По всичко личи, че кралица Камила няма да използва придворни дами, както направи кралицата. Дори и като херцогинята на Корнуол Камина никога не е имала официална придворна дама.

Кралица Елизабет назначи девет

придворни дами от 1953 до 2017 г., които бяха предимно „жени от аристократични семейства“.

Исторически погледнато, придворните дами не са получавали заплащане и не могат да напуснат или да се оттеглят от позицията, поради което са се ангажирали да служат на кралицата през целия и живот.

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

И на Камила, и на Кейт Мидълтън – принцесата на Уелс, беше даден избор да назначат свои придворни дами, след като се омъжиха за кралското семейство, но нито една от тях не го направи.

Това е в рязък контраст с кралските жени преди това, които всички са използвали придворни дами. Пример за това са покойната принцеса Даяна, принцеса Александра и херцогинята на Глостър.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено