Открийте ни и в

Пътувания

Скоро с интернет по време на полет. Кога ще е възможно?

Това ще позволи на авиокомпаниите да осигурят на пътниците си удобството да използват пълния потенциал и всички функции на телефоните си

публикувано

на

Скоро с интернет по време на полет. Кога ще е възможно?

Скоро в ЕС ще кажем сбогом на самолетния режим на мобилните си телефони, съобщават от Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България на страницата си във Facebook.

ЕК адаптира законодателството за мобилните комуникации в съответствие с най-новите стандарти, като посочи определени 5G честоти, които ще могат да се използват по време на полет, отбелязват от Представителството на ЕК.

Посочват още, че това ще позволи на авиокомпаниите да осигурят на пътниците си удобството да използват пълния потенциал и всички функции на телефоните си, точно както при наземните 5G мобилни мрежи.

20 години в неизвестност. Отвлечена ли е Деси за секс робиня? Приятелят й е главен заподозрян

Писането на съобщения, телефонните разговори и преносът на мобилни данни на борда на самолетите ще бъде възможно след инсталирането на специално мрежово оборудване, наречено „пико-клетка”, което ще свързва чрез сателитна връзка самолета и наземната 5G мрежа, се обяснява в поста.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено