Открийте ни и в

Любопитно

“Слаб мъж и развратница ще управляват Запада”: Байдън и Камала Харис ли е предсказал Нострадамус?

Някои коментират, че никога не са вярвали на предсказанията на Нострадамус, но това „заковава нещата в десетката“

публикувано

на

Почитателите на Нострадамус смятат, че той е предсказал пандемията от коронавирус, но онлайн хрътките на сензации дори разпространиха, че ясновидецът е предупредил за „слаб човек“, управляващ Запада по време на чума, и това е Джо Байдън.

Нострадамус ни е оставил виденията си под формата на мистични четиристишия, наречени катрени, повечето от които са събрани в един том от 1 555 година, наречен „Предсказания“.

Интернет бе наводнен с твърдения, че преди 500 години пандемията от COVID-19 е била предсказана, а теоретиците на конспирацията успяха да свържат и президента Байдън, както и вицето му Камала Харис, с един от катрените на предсказателя.

Embed from Getty Images

Пасажът, който те имат предвид, е следният:

„Чума ще падне над света.

И после, слаб мъж ще управлява западния свет, заедно с развратница.

Хората – наранени и поробени от глупав управник.

Великият орел ще страда и ще падне.”

Embed from Getty Images

„Слабият човек“ е припознат като президента Байдън, „развратницата“ е неговата заместничка Камала Харис, а падането на „великия орел“ е интерпретирано като залез на САЩ.

Някои коментират, че никога не са вярвали на предсказанията на Нострадамус, но това „заковава нещата в десетката“.

“Много плашещо, защото точно това се случва сега“ – пише друг.

Нострадамус 2021: Какво се сбъдна от предсказанията на ясновидеца? Идва ли Трета световна война?

Наистина много точно и стряскащи предсказание.

Има само един проблем – няма го никъде в съчиненията на Нострадамус.

Според проверка на фактите от Snopes катренът е изфабрикуван да изглежда и звучи в стила на Нострадамус, но не присъства в нито една от работите, които той е написал. Няма никакво споменаване на „слаб човек“ и „развратница“. Думата „чума“ пък се срещала 30 пъти в неговите съчинения, но нито веднъж в такова съчетание, като в гореописания катрен.

Embed from Getty Images

Проверка на фактите от „Ройтерс“ също не откри нищо и обяви, че Нострадамус никъде не е писал, че „слаб мъж ще управлява западния свят заедно с развратница“.

Всъщност няма доказателства Нострадамус изобщо да е предсказал нещо.

Най-добре обобщава случая с ясновидеца отпреди 5 века Браян Дънинг, водещ на подкаста Skeptoid, според когото теоретиците на конспирацията злоупотребяват с Нострадамус, като го употребяват за собствените си цели.

“Двусмислени и погрешни преводи, „креативни“ интерпретации, фалшиви писания, фиктивни акаунти и разбиване на несъществуващи кодове в неговите катрени – всичко това допринася за натрупването на огромна маса от материали, всичките погрешни и многократно надвишаващи по мащаби онова, което Нострадамус някога в действителност е писал“ – отсече той в един от епизодите на своя подкаст.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА