Открийте ни и в

Политика

Слави Трифонов за Петков и Василев: Мошеници и шарлатани

Радостин Василев вече тия неща не ги говори, защото самият той вече е част от шарлатаните от Промяната, посочва лидерът на ИТН

публикувано

на

Слави Трифонов за Петков и Василев: Мошеници и шарлатани

Вчера президентът Румен Радев заяви, че проектът “Продължаваме промяната” е “шарлатания”.

Тоест – Кирил Петков и Асен Василев са шарлатани.

В съвременния ни език шарлатани означава невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.

Това написа в профила си във фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

Когато чуеш диагнозата "РАК". Историята на една борбена българка, работила в Чикаго (СНИМКА)

“Интересна е етимологията на думата “шарлатанин”. “Шарлатанин” идва от френския език, но се смята, че думата изначално е италианска.

Има и научни теории, че думата “шарлатанин” идва от наименованието на италианското село Черетто. Жителите на това място са се били прославили с това, че странствайки по Италия, те са се представяли за лекари и аптекари, без да бъдат такива наистина. Затова имаме и тази картина, която виждате под текста, на Карел Дюжарден от 1657 г. – “Представление на шарлатани в Италия.”

В “Уикипедия” за думата “шарлатани” четем следното: “Названието обозначавало лица, които използват музикални и театрални рекламни трикове, за да продават фалшиви лекарства по улиците. Обичайната им продуктова листа включвала афродизиаци, опиати, стимуланти, еликсир за безсмъртие и др.”

Когато чуеш диагнозата "РАК". Историята на една борбена българка, работила в Чикаго (СНИМКА)

Сега няма да ви кажа, че съвременните шарлатани не продават елексири за безсмъртие и афродизиаци, а продават пробиотици. Не, няма да ви кажа това. Няма да ви кажа и че съвременните шарлатани също имат известен опит с опиати, няма и да ви кажа”: “Щастлив петъъък, щастлив уииикенд”.

Но ще ви кажа защо Кирил Петков и Асен Василев наистина са шарлатани в съвременния смисъл на думата. А този смисъл, припомням, е: “Невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.”

Веднага давам пример – обществената поръчка за медицинските хеликоптери.

Като един стар шарлатанин Кирил Петков извади всякакви театрални, рекламни трикове, за да обясни предизборно по всички телевизии как България, благодарение на “Продължаваме промяната”, най-после ще има медицински хеликоптери.

Шведска журналистка изчезна на частна подводница, намериха тялото ѝ разчленено

Да, но сделката за хеликоптерите се провали, защото е направена некадърно от невежи хора, които се правят на знаещи. Шарлатани.

Конкретно Кирил Петков наистина е стар шарлатанин.

Скоро ще се навършат цели две години от първата му голяма шарлатания в политиката. Помните каква е тя, нали?

За да стане министър на икономиката в служения кабинет на Стефан Янев, Кирил Петков е излъгал, че няма двойно гражданство – българско и канадско, подал е невярна декларация и е нарушил тежко Конституцията.

Тоест – измамил е, за да осъществи личните си амбиции да стане министър. Мошеник, шарлатанин.

Порно за милиони: Кои са най-успешните звезди в бранша (СНИМКИ)

Между друго, според юриста Радостин Василев, за това си деяние Кирил Петков подлежи на наказателна отговорност. Това той го каза миналата година. Разбира се, за да е пълна шарлатанията в “Продължаваме промяната”, Радостин Василев вече тия неща не ги говори, защото самият той вече е част от шарлатаните от “Продължаваме промяната”.

Разбира се, аз имам личен опит с шарлатанина Кирил Петков. Помните онази прочута шарлатания на “Продължаваме промяната”, в която на предизборен дебат по bTV вместо Венко Сабрутев се появи Кирил Петков.

Та в този предизборен дебат, Кирил Петков отново извади театралните, рекламни трикове, в случая – за печелене на гласове, и произнесе брутална лъжа по мой адрес. Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм му казал нещо за, цитирам – “моя милиард”. Кирил Петков е особен вид шарлатанин – докато изрича лъжата, след секунди вече вярва, че това е истина.

Ударил я с налъм, удушил я с филипинска техника: Кой уби красивата графиня Алберика?

А тя истината е лесно доказуема – Кирил Петков говореше за конкретен период, в който аз съм му се обадил за “моя милиард”.

В тоя конкретен момент аз отдавна го бях изтрил от телефонния си указател, защото ми беше станало ясно, че е шарлатанин. Нищо не можеше да ме убеди да вдигна телефона на Кирил Петков, включително и медиаторството на големия политик Христо Петров. Камо ли пък да му говоря за “мой милиард” по телефона.

Не са малко примерите за шарлатанство и на другия лидер на “Продължаваме промяната” –

Асен Василев. Ще ви дам един пример, който е само отпреди няколко дни. В Народното събрание Асен Василев заяви, че ще съди Делян Добрев за клевета и се обърна към него със следните думи: “Тошко Йорданов вече си плати за лъжите от тази трибуна, ще си платите и вие”.

Само че истината е съвсем друга – Тошко Йорданов нищо не е платил на Асен Василев, и Асен Василев не е спечелил никакво дело за клевета срещу Тошко Йорданов. Делото дори още не е започнало и това може да го провери всеки. И сега ми кажете – какъв човек може да бъде Асен Василев, освен безподобен лъжец и шарлатанин?

20 години в неизвестност. Отвлечена ли е Деси за секс робиня? Приятелят й е главен заподозрян

А сега, за финал на тази публикация, просто ще ви цитирам какво казва бившият съдружник на Асен Василев – Мортен Лунд. Между другото,

г-н Лунд също не е осъждан за клевета от Асен Василев. И вижте какво казва бившият съдружник на Асен Василев за самия Асен Василев:

“Той е измамник. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера. Имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода на софтуера и заминаха за Китай, и го продаде на китайското правителство. След като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам”, пише още Трифонов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено