Открийте ни и в

България

Слави Трифонов: Ситуацията с бизнесмена Илчовски не е нормална за европейска държава

“Целият интернет е взривен, а медиите се правят, че го няма. Как може националните медии да се правят, че това не се е случило”, така коментира скандала с ревизията лидерът на ИТН

публикувано

на

Сн: 7/8

Лидерът на партията “Има Такъв Народ” Слави Трифонов направи своя първи коментар в медиите след ревизията и скандала с бизнесмена Илчовски. Трифонов е категоричен –  няма тайнственост в партията им. “Просто медиите са такива а и човек трябва да дава интервюта когато има какво да каже. Свободата на словото не е 112-то място. Свободата е да си свободен. В България огромна част от медиите не са свободни”, допълва той.

Като пример Трифонов дава последния случай с бизнесмена Илчовски – “целият интернет е взривен, а медиите се правят, че го няма. Как може националните медии да се правят, че това не се е случило”, заявява той.

Начинът на изразяване в днешно време според политика-шоумен е интернет. “Защо трябва да присъствам на нещо, което е подчинено на определени кръгове?!”, пита още той в ефира на БНР.

Мика Зайкова за 45-ото НС: Това е лудница

За предстоящите избори Трифонов заявява, че не е имал голямо желание да стане политик, но вижда, че държавата има нужда от промяна. “Не може така. Трябва да се защитава българският народ. Единственият законен път беше създаването на политически проект. Не съм имал намерение да вземам властта. Просто искам промяна. Затова предприех този политически проект заедно с моите колеги”, заяви той и подчерта, че благодарение на партията му ситуацията в страната е много по-различна.

Като основни проблеми в България той посочва като главно – да бъде изтрито всичко, което е направено от ГЕРБ.

“Направеното от ГЕРБ е немислимо. За да има свобода в бизнеса, администрацията, взаимоотношения България-Европа, в медиите. Да има свобода в една европейска държава. Разказаното от Илчовски звучи ли нормално за една европейска държава”, пита той.

Като други партии с които партията би направил коалиция Трифонов заяви, че след 11-ти юли ще стане ясно с кои партии биха си партнирали.

По думите му БСП е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам“.

„Ляво – дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена“, подчерта Трифонов като заяви още, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява или дясна партия.

Мика Зайкова за 45-ото НС: Това е лудница

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви:

„България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака – единият стъпил на едно място, другият на друго място… Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“.

Слави Трифонов е категоричен, че трябва да се обграждаш със силни хора с качества, а не с такива, които те слушат безропотно:

„Историята го показва… Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА