Открийте ни и в

България

След агресията в Спешното в Самоков: Нападнатите лекари и близките на пациента ще се съдят взаимно

Съпругата на починалия мъж от Самоков заяви, че ще съди лекарите

публикувано

на

Поредно нападение над лекар – този път в спешния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже нахлуха в болницата, за да се саморазправят с медици.

“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други медицински сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на “Спешна помощ” в Самоков.

Нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докаран около 17:30 ч в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване – диабет.

“Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим. Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак.

Началникът на “Спешна помощ” обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ.

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова.

Междувременно съпругата на починалия мъж от Самоков заяви, че ще съди лекарите.

“Започнаха да ни бутат и да ни гонят, за да излезем навън. В един момент нямаше никой при него. Той остана сам с апаратурата. Никаво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ”. Поисках да го закараме в София, не ни дадоха”, разказа Маргарита.

Жената заяви, че синовете й нямат общо с побоя, тъй като те самите не са били в добро физическо състояние, след като научили за смъртта на баща им. “Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванах доктора да го бия, а той се затвори в стаята”, заяви жената.

Петрова обяви думите на лекарите, че съпругът й имал придружаващи заболявания, за “лъжа” и каза, че ще ги съди.

Двамата й синове са задържани. Според една от снахите на Маргарита, обаче, няма причина за това. “Няма за какво да е задържан съпругът ми. Нямаше бой, само паника. Това е някаква грешка”, каза жената. “Не са удряли докторите, те само попитаха какво става вътре”, поясни тя и отрече да са чупили апаратура.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено