Открийте ни и в

Общество

След дъжд качулка: Прокуратурата разпореди проверка на десетки оръжейни заводи

Срокът за приключване на проверката е едномесечен

публикувано

на

След дъжд качулка: Прокуратурата разпореди проверка на десетки оръжейни заводи

Апелативна прокуратура–Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на апелативния съдебен район.

Проверката включва областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Причина за проверките е взривът в завод “Арсенал” в Казанлък, при който загинаха трима човека.

Проверката ще бъде възложена от шестте окръжни прокуратури в региона – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, на съответните контролни органи – дирекциите „Инспекция по труда“ и на Областните дирекции на МВР във връзка със спазване на нормите по Закона за здравословните и безопасни условия на труд и на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Жива ли е Иления? Или къде е дъщерята на Ал Бано и Ромина

Целта е да се установи спазват ли се условията и реда за провеждане на периодични обучения и инструктажи на работниците и служителите в тези предприятия по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, както и технологичните инструкции за работа с оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия.

Ще се проверява и дали длъжностните лица изпълняват задълженията си по горепосочените два закона и издадените на тяхна база подзаконови нормативни актове.

Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено