Открийте ни и в

Войната в Украйна

След мобилизацията: “Чупя ръце и крака безболезнено за 1 500 рубли”

За съжаление на предприемчивия частник обявата му е била свалена скоро

публикувано

на

broken bone pixa

По изкупените еднопосочни билети за чужбина, опашките на граничните пунктове и арестуваните протестиращи вече може да се съди, че твърде много руснаци не споделят ентусиазма на Кремъл да доведе “военната операция” в Украйна докрай на всяка цена. Има обаче и други начини да се избегне отиването на фронта и предприемчивите вече ги рекламират.

В сайта за обяви “Авито” вече се появи реклама за услуга, която очевидно позволява отклонение по медицински причини от постъпване в армията:

“Чупя ръце и крака, няма да боли”. Цената на услугата е 1 500 рубли (25 долара), а целта – да не се влиза в редовете на армията и да се избегне пращане на фронта в Украйна.

За съжаление на предприемчивия частник обявата му е била свалена скоро.

Обявяването на частична мобилизация предизвика вълна от сходни по смисъл търсения в “Гугъл”. Сред най-популярните търсения на руснаците вече са:

Къде да напусна Русия;

Отсрочка от армията;

Как да си счупя ръката или крака;

Как да избегнем мобилизацията.

Акция в бурни води: Граничари спасиха лодка с 38 бежанци до Шабла (СНИМКИ)

Според властите обаче ентусиазъм има и още през първия ден в редиците на армията са се записали 10 000 доброволци. Остана отворен въпросът къде бяха тези доброволци досега и защо се появиха чак след обявяването на мобилизация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено