Открийте ни и в

България

След ремонта на жълтите павета: Съмнения за лошо изпълнение и въпроси за 17 милиона лева (ВИДЕО)

Кметът Йорданка Фандъкова обеща, че ремонт на ремонта ще бъде направен, ако това се наложи

публикувано

на

По жълтите павета пред парламента отново преминават автомобили и пешеходци. Ремонтът им продължи цяло лято, а стойността му достигна 17 милиона лева. В средата на септември обаче, гражданското движение “Спаси София” показа проблемни ремонтни участъци, счупени или неправилно наредени павета, обвинявайки изпълнителя на обществената поръчка в незадоволителни резултати и индиректно Столична община и градоначалникът Йорданка Фандъкова.

“Нашите милиони са изхарчени за абсолютно посредствен резултат.

Виждате жълтите павета как седят на склад, счупени и разхвърляни, самата идея, че нещо, което се води култуно наследство, изглежда така, показва отношение към средата, към чувството за естетика”, заяви Борис Бонев във видеото.

По време на излъчването Бонев успява да види пред парламента архитектът на града, но поканата му за разговор пред камера не води до ответна реакция. Той критикува Столичната община за това, че е имала достатъчно време да изгради план за ремонта, но не е съумяла да структурира добър план, който да реализира успешно и в интерес на гражданите.

Взеха на мушка сателитите на Мъск. Руснаците с предупреждение

“Някой се чуди, дали това трябва да изглежда така. Не, не трябва да изглежда така. Има начин как тези павета, които са абсолютно правилна форма да бъдат наредени една до друга”, продължават от “Спаси София” във видеото от 15-и септември.

Преди дни кметът на столицата Йорданка Фандъкова обеща ремонт на ремонта, ако това се наложи.

Годежният пръстен на Елизабет II остава за принцесата, която бе с нея до края

“Ако има проблеми, разбира се, че ще се поправят. Това е част от изпълнението, защото е много лесно да качваш някакви снимки. Задачата беше да се подменят частично паветата там, където са най-големите пропадания. За съжаление тази настилка никога не е била предвидена за този тежък трафик, който минава по нея”, коментира кметът на столицата.

Междувременно партия ГЕРБ реагира остро на обвиненията

от “Спаси София” и обвини Борис Бонев, че показва участъци, които не са влизали в района, който по план е трябвало да се ремонтира. От гражданското движение пък приканиха софиянци сами да отидат до паветата и да преценят дали казаното от тях е манипулация.

Рязка промяна на политиката: Какво намеква Байдън за Тайван?

Коя е строителната фирма, ангажирана с ремонта на паветата?

Общинският съветник от ГЕРБ Симеон Колев и заместник кметът по строителството инж. Ангел Джоргов отидоха до ремонтираното място пред парламента, а целта им беше да покажат ясната граница между участъка, който се ремонтира и мястото, заради което “Спаси София” твърди, че изпълнението на ремонтните дейности е далеч от нужните стандарти.

Фирмата, която поставя наново жълтите павета е “Трейс Груп Холд”, която има широко портфолио от строителни дейности и попада в полето на големите фирми от бранша.  Инж. Джоргов даде да се разбере, че работници на фирмата наистина са рязали жълти павета, за да успеят да ги вкарат в употреба при пренареждането на настилката, в каквото ги обвини „Спаси София“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено