Открийте ни и в

Политика

След 12 часа заседание район “Чужбина” почти скара депутатите

Асен Василев от ПП направи предложение в петъчното заседание да изслушат представители на ръководството на ЦИК

публикувано

на

След 12 часа заседание район "Чужбина" почти скара депутатите

Депутатите продължават споровете и гласуването по текстове от Изборния кодекс, заседанието продължава вече повече от 12 часа. Искри прехвърчаха заради съдбата на район “Чужбина”.

По време на гласуването на промените в Изборния кодекс съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев поиска да се даде обяснение на предложените промени в законопроекта от Десислава Атанасова от ГЕРБ и група народни представители, защото той не разбираше дали с нейното предложение се заличава район “Чужбина”.

Последва и отговор от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която напомни, че по подобно предложение те са гласували против и сега отново ще направят същото.

Парламентът реши: Смесен вот на всички видове избори

След като се размениха няколко реплики, между депутатите започна дискусия.  Мирослав Иванов от “Продължаваме промяната” заяви, че доверието на българските граждани не е загубено заради машините.

“Твърдите, че е възможно да се манипулира изборния процес, без да знаете как работи той”, заяви той.

Последва изказване на Асен Василев от ПП, който направи предложение в утрешното заседание да изслушат представители на ръководството на ЦИК, които да обяснят “грешките в изборните протоколи на множество секции”.

Готви ли Русия нова мащабна атака срещу Украйна? Над 20 бомбардировача бяха струпани в ключова военна база

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се намеси в дискусията и посочи, че при гласуването с машини е имало разминаване при подадените и отчетените гласове.

Десислава Атанасова от ГЕРБ направи процедурно предложение и поиска да се върнат към гласуването на законопроекта за промени в Изборния кодекс и да прекратят дебата, обаче последва и предложение от лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ дебатът да бъде продължен. В крайна сметка след гласуването депутатите прекратиха дебата и продължиха да гласуват текстове от законопроекта.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено