Открийте ни и в

България

След 5 г. пауза: България отново ще участва в детската “Евровизия” 

Дуетът Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни на конкурса

публикувано

на

“Борихме се България да е там, където заслужава, тоест на голямата музикална сцена, където да представим нашите таланти”, каза Геновева Христова от Ligna Studios, която обяви завръщането на България на детската “Евровизия”.

На пресконференция по повод обявяването на българските участници в музикалния конкурс участваха още Йоана Левиева-Сойер – изпълнителен продуцент на Евровизия в БНТ, Йордан Димитров – кмет на община Добрич, Давор Йордановски – автор и композитор на песента, с която ще се представи България.

Дуетът Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни на „Детска Евровизия“ 2021.

Конкурсът "Евровизия" през 2022 г. ще се проведе в Торино

Фестивалът тази година е под мотото “Представи си” (Imagine) и ще се състои в Париж на 19 декември. Конкурсът ще се излъчва по БНТ на живо, както и онлайн.

“Последните пет години България не е била на детска “Евровизия”, допълни Геновева Христова.

Тя разказа какъв е бил пътят до избора на участници и екип, който да представи България на детския конкурс тази година. Това се случва на музикален лагер в базата на Международния младежки център в Приморско през август.

“Песента е вдъхновена от любовта, която обединява всички ни”, каза Давор Йордановски, автор и композитор на песента The Voice of Love, с която България ще се представи. Той разказа, че се е опитал да вплете в песента духа, който носи музиката от филмите на “Дисни”, но съчетана с балкански елементи.

Мартин Стоянов е от Варна и е на 13 години. Занимава се с музика от 5-годишен. “Много обичам да пея, защото музиката ми носи нови приятелства”, каза той.

Денислава е на 12 години, от Добрич. “За мен музиката е голямо щастие”, каза тя. И двамата всеки ден посещават вокален педагог.

Екипът, който работи по представянето на страната ни на музикалния конкурс, е международен и участие в него вземат хора от Българи, Англия, Северна Македония, каза Геновева Христова.

Композитори и автори на английския текст са Васил Гарванлиев, Давор Йордановски и Весна Малинова. Автор на текста на български е Стан Стефанов, а сценичен режисьор е Мари-Софи Крайсъл.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено