Открийте ни и в

СВЯТ

Словения е покрила над половината от енергийните си нужди от местни източници

През 2020 година най-голям дял от наличната енергия в Словения се пада на петролните продукти

публикувано

на

Словения е покрила над половината от енергийните си нужди от местни източници
Сн.: БТА

Словения е покрила 55,5 процента от енергийните си нужди, използвайки местни източници през 2020 година, а останалата част е от внос, съобщава„Словения таймс“.

Основният източник на енергия в страната е ядрената централа “Кръшко”. Около 81 % от природния газ и една четвърт от петролните продукти са внос от Русия, сочат данните на статистическата служба на страната.

През 2020 година най-голям дял от наличната енергия в Словения се пада на петролните продукти – 33 процента, на второ място е ядрената енергия (23 процента). На равнище ЕС петролните продукти също представляват най-голям дял от наличната енергия (35 процента), следвани от природния газ (24 процента).

Почти всички петролни продукти в Словения се внасят. През 2020 година страната е внесла 99,5 процента от петролните си продукти и 99,4 процента от природния газ.

Държавата е изнесла повече електричество (39 процента), отколкото е внесла (30 процента) през 2020 година. Най-голям дял от словенската енергия е произведена от ядрената централа „Кръшко“. Делът на вятърната и слънчевата енергия е под 2 процента.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА