Открийте ни и в

Канада

Случаите на COVID-19 в Онтарио рязко скачат. Властите са притеснени за старческите домове

През пролетта вирусът уби стотици възрастни хора. Затова настоящата ситуация силно тревожи властите

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Онтарио регистрира 721 нови случаи на заразяване с коронавирус. Министърът на здравеопазването Кристин Елион заяви днес, че най-много са случаите в Торонто (270), в регион Пил (170), в регион Йорк (79).

В петък бяха наложени по-строги ограничения в Торонто и регион Пил, както и в Отава, в опит да забавят разпространението на коронавируса.

В Деня на благодарността: над 800 нови случая на COVID-19 в Онтарио

Във вторник всички лаборатории – частни и болнични – в Онтарио са направили само 32 000 теста във вторник – значително по-малко от броя на тестовете, които ежедневно се правят. Целта, която властите си поставят е по 50 000 изследвания дневно.

Властите в Онтарио заявиха на 2 октомври, че им е нужно повече време, за да достигнат до максимума. Целта до ноември е 68 000 теста дневно.

С днешните новооткрити случаи, броят на инфектираните в Онтарио достигна 61 413.

Заради COVID-19: Четири седмици строги мерки в Онтарио

Ще има ли нови ограничения?

Случаите на заразяване с коронавирус непрекъснато се увеличават. Вирусът се завърна и в домовете за социални услуги.

През пролетта вирусът уби стотици възрастни хора. Затова настоящата ситуация силно тревожи властите.

Но след Деня на труда, случаите на COVID-19 рязко се увеличиха.

Нов локдаун в Торонто и Онтарио: затварят ресторантите и фитнесите на закрито

Имайки предвид колко смъртоносен се оказа коронавирусът сред възрастното население на Канада, всяко повишение в бройка на заразените в старческите домове, буди нови тревоги.

Но проблемите не стигат дотук – персоналът на домовете за социални услуги вече е на ръба на изтощението. Властите планират да разрешат проблема с ниското им заплащане, както и да осигурят още предпазни средства.

Нов рекорд на заразени с COVID-19 отчете Онтарио

И въпреки, че случаите в много градове се повишават, повечето провинции, включително и Онтарио, не планират пълното затваряне на старческите домове. Ще бъде позволено и по едно свиждане, за да получават възрастните хора така необходимата им емоционална подкрепа.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Канада

Квебек ще покрие разходите за рециклиране на маските за еднократна употреба в училищата

Само някои училища разполагат с кутии за събиране на замърсени маски

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Правителството на Квебек призова училищата да събират медицинските маски за еднократна употреба, които се раздават на учениците, за да не попаднат на сметища.

Около 500 000 сини маски се използват ежедневно от ученици в провинцията.

Квебек обяви, че на учениците и учителите от гимназията ще се дават по две маски на ден, когато учебните занятия се възобновят на 18 януари, но провинцията не казва какво ще се случи с 85-те милиона маски, които се очаква да бъдат използвани преди края на учебната година.

До края на месеца Канада няма да получи повече дози от ваксината на Pfizer

Министърът на образованието Жан-Франсоа Роберж заяви във вторник, че разходите за възстановяване и рециклиране на маските ще бъдат поети от правителството на провинцията.

Женевиев Коте, говорител на Roberge, каза, че младите хора са много чувствителни към проблемите на околната среда и правителството е уверено, че маските няма да замърсят околната среда.

„Компании, много от които са от Квебек … предлагат възстановяване и рециклиране на маски за еднократна употреба“, каза Коте.

Федерацията, представляваща училищните администрации на Квебек, казва, че необходимата организация може да бъде направена преди учениците да се върнат в клас.

Канада ще получава 1 милион ваксини срещу COVID-19 седмично от април

Само някои училища разполагат с кутии за събиране на замърсени маски, каза Никола Превост, президент на федерацията.

И на много ученици не им е удобно да ги изхвърлят в кошчето.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Сухи коледни елхи са убили петима души в Онтарио

Пожарникарите насърчават всички да се отърват незабавно от сухите си дървета

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Властите в Онтарио твърдят, че сухите коледни елхи са причинили два скорошни пожара в областта. Говорител на полицията заяви, че наскоро четирима души са загинали, след като на 10 януари сухо дърво се е запалило.

Кристи Денет казва, че пожарът е започнал и бързо обхванал къщата, убивайки всички вътре.

Тя казва, че къщата е сериозно изгоряла и пожарникарите още не могат да определят какво е предизвикало огъня, но в такива ситуации често виновни се оказват дефектните коледни светлини.

По-рано, на 28 декември, сухо коледно дърво се е запалило в Халтън Хилс, Онтарио, убивайки една жена.

В този случай, партньорът на жертвата успял да избяга през прозореца на горния етаж. Жена му обаче нямала този късмет.

Денет казва, че двойката е планирала да се отърве от сухото коледно дърво по-късно същия ден.

Пожарникарите насърчават всички да се отърват незабавно от сухите си дървета.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Здраве

Осем души от Торонто бяха ваксинирани срещу коронавирус по погрешка

На клиниката за ваксинации се наложи да затвори само след 48 часа работа заради недостиг на ваксината на Pfizer BioNTech.

публикувано

на

Виж цялата статия

Осем души, които не са в списъка на приоритетните за ваксиниране хора, получиха ваксинация срещу COVID-19 в Metro Toronto Convention Centre, след като линк за онлайн регистрация и записване за часове при лекар бил „споделен по погрешка“.

Кметът Джон Тори потвърди объркването пред репортери в сряда. По думите му хората, които са получили инжекцията без да е трябвало, работят „близо до сферата на здравеопазването“, но не са от избраната група на действащите на първа линия в борбата с болестта, които е трябвало да бъдат ваксинирани в Metro Toronto Convention Centre.

Той обаче заяви, че не вини хората, задето са се възползвали от линка, защото не са могли да знаят подробностите за предназначението му.

Клиниката за ваксинации към Metro Toronto Convention Centre е първото такова заведения извън болничната система на Онтарио и трябваше да послужи като нагледен добър пример, така че другите общини да отворят подобни заведения.

До края на месеца Канада няма да получи повече дози от ваксината на Pfizer

Така или иначе, на клиниката се наложи да затвори само след 48 часа работа заради недостиг на ваксина на Pfizer BioNTech.

Относно грешката Тори каза прел медиите, че градската управа е реагирала мигновено и линкът е деактивиран. Говорителят на общината Бред Рос пък допълни, че още 8 души, които са успели да се запишат за ваксинация, са били върнати, след като гафът бил открит и станало ясно, че не са в приоритетния списък.

Европа ускорява ваксинацията

Асоциацията на Онтарио за дентална медицина междувременно пусна до своите членове бюлетин във връзка с циркулиращия линк. В него тя предупреждава, че „този сайт не е предвиден за посещение от зъболекари, нито от много други здравни работници от общината, които също са се опитали да влязат там“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Ейми Кони Барет е отворена към идеята за камери във Върховния съд

Запитана от сенатора демократ Патрик Лийхи дали Тръмп би могъл сам да се амнистира като президент, Барет не изрази мнение,...

Затвори