Открийте ни и в

България

“Случката беше умопомрачителна”: Разказ на лекарите, които първи стигнаха на тежката катастрофа, причинена от Георги Семерджиев

Не знаехме, че има тежка катастрофа с жертви, отклониха ни от друг адрес, за да стигнем ние по-бързо

публикувано

на

Д-р Йоанна Минкова от Центъра за спешна медицинска помощ в София и парамедикът Илиян Павлов, който е неѝн колега, са били първите хора от медицинския екип, които са се отзовали на място след тежката катастрофа на бул. “Черни връх” във вторник. При нея загинаха две млади жени – на 22 и на 26 г., а бившият футболист Георги Семерджиев беше задържан, след като се укриваше, и му бяха повдигнати три обвинения.

“За около 4-5 мин пристигнахме на място, имаше раздробени автомобили”, разказа за случилото се след инцидента д-р Минкова пред Нова ТВ. Павлов заяви, че са стигнали до мястото изключително скоростно след сигнала. “Това което се случи, беше нещо ужасяващо. Колегите от полиция, спешна помощ, пожарна направиха всичко, но не успяхме да помогнем на двете момичета”.

“Не знаехме, че има тежка катастрофа с жертви, отклониха ни от друг адрес, за да стигнем ние по-бързо. За съжаление, от тежко пострадалите нямаше такива с жизнени показатели. Шофьорът на такси – също участвал в катастрофата, беше невредим. Търсеха се още жертви дори”, каза д-р Минкова.

“Това нещо остава с теб за цял живот, от това няма как да се бяга”, заявява парамедикът Илиян Павлов. “Затова ЦСМП е перлата в короната в спешната медицина – показва как да действаш на място въпреки емоциите и да живееш с тях. Когато отиваш на адрес, си спокоен, не изпитваш емоции, опитваш се да се бориш за нечий човешки живот”.

После те обхваща чувство на абсурдизъм и недоумение, казва обаче Минкова. “Може на всеки да се случи, жертвите са били съвсем нормални граждани. Не са пресичали неправилно, прибирали са се и това им се е случило без никакво предизвестие”.

Съветът на Павлов е: “Пазете себе си, своите близки, шофирайте с отговорност”.

“Тази случка беше трагична, умопомрачителна, трудна за проумяване и за приемане. Това са млади хора, техните близки за изгубили всичко. Съболезнования за тях”, заяви д-р Йоанна Минкова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено