Открийте ни и в

Коронавирусът

Смъртността на родилките по света се е увеличила по време на COVID пандемията

Расте и броят на мъртвородените бебета

публикувано

на

Смъртността при родилките и случаите на мъртвородени бебета се е увеличила с една трета по време на пандемията от COVDI-19.

Анализът на данни от 40 изследвания, проведени в 17 страни по света, сочи, че ограничителните мерки срещу коронавируса, нарушенията в здравната грижа за бъдещите майки и страховете на родилките да посещават болнични заведения са увеличи рисковете за бременните и това е допринесло за влошаване на показателите за родилките и новородените.

“Пандемията от COVID-19 е оказала дълбоко въздействие върху здравните системи”, каза проф. Асма Халил, съавтор на изследването от лондонския университет “Сейнт Джордж”. “Това е довело до смъртни случаи при родилки и бебета, които е можело да бъдат избeгнати, те се наблюдават предимно в семействата с ниски и средни доходи”, каза тя.

Резултатите от анализа са публикувани от сп.”Лансет глобал хелт”. Изследването установява освен общо влошаване на показателите за смъртност при новородени и родилки, също влошаване и на психичното здраве на бременните жени. То не разглежда прякото въздействие на Ковид-19 върху бременността.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА