Открийте ни и в

България

Собственикът на HelpKarma е запазил мълчание пред прокурорите

За две години платформата набира 21 млн. лв., а до хората в нужда стигат около 13 млн. лв.

публикувано

на

Прокуратурата повдигна обвинение за длъжностно присвояване на средства на собственика на платформата HelpKarma Константин Кръстев. Развитието по казуса идва година след разследването на Мария Цънцарова, пише bTV.

Кръстев се е явил пред държавното обвинение заедно със своя адвокат.

Възползвал се е от правото си да не дава обяснения. Прокуратурата разследва финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.

Управителят на HelpKarma се сдоби с обвинение за присвоени дарения

„Събран е голям по обем доказателствен материал, разпитани са десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица, като част от ревизиите са приключени, от други резултатите все още се очаква да бъдат предоставени на прокуратурата“, уточняват от държавното обвинение.

По мотивирани искания на прокуратурата съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на разследване документация.

Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи. Разследването по случая продължава.

Управителка на HelpKarma също събирала пари за детето си

Софийският градски съд е наложил запор на 8,6 млн. лв. За две години платформата набира 21 млн. лв., а до хората в нужда стигат около 13 млн. лв. Разследването на bTV показа и какви са заплатите на служители във фондацията, сред тях суми от 40 000 лв. и 80 000 лв. на месец.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА