Открийте ни и в

Български истории

Соня, която заряза Vogue заради „дивия“ Северозапад в България

Вижте историята на красавицата и на мъжа й Филип, който държал ресторант №1 в Норвегия, но я последвал в Стакевци

публикувано

на

Соня Валериева
Лонгиербиен - март 2020 г. „Един от първите залези на острова, без слънцето да се е показало. Цветовете са точно такива!“. Сн: Филип Захариев
БОРЯНА АНТИМОВА

„Вчера Филип ме снима как цепя дърва“, смее се Соня. Не е снимка като снимка – красавицата е с домашни дрехи, но с предизвикателен грим… Една много секси „дърварка“, в позата на жената вамп. А нейният любим Филип с удоволствие хваща фотоапарата, за да реализира шантавите им общи идеи, разказва „Труд“.

Впечатляваща е самоиронията на двамата млади българи, които зарязват успешни кариери в чужбина, за да се заселят в белоградчишкото село Стакевци, в „дивия“ Северозапад. „На снимките на село няма да ме видиш обикновена, те са именно такива – нетрадиционни – смее се Соня. – Защото

Новите селяни“

(групата, която двамата създават – б.а.) са модерни селяни. Те се обличат фешън дори и на село. Не е задължително човек да зарязва нещата, които е правил в големия град, може да ги пренесе и на село, особено когато то е в кръвта му…“

При Соня Валериева нищо не е „като хората“. Само преди няколко месеца тя е била успешен фотомодел по модните корици и страници на списанията в Торино, Италия. Днес копае в градината, прави ремонти, вари сладка, готви автентични турлашки ястия, които си записва от местните баби. От света на най-голямата суета – модния бизнес, решава да се пренесе в един друг свят – на идилията, спокойствието, хармонията и здравословния начин на живот на село. Филип се шегува, че на село тя е „позагладила косъма“, а Соня се смее, че напълняването не я притеснява. „Приключих с кариерата на модел и съм щастлива с избора си“, казва тя.

„Детството ми беше прекрасно – спомня си Соня. – Аз съм дете на 90-те години, имах щастието да играя на воля навън, тогава технологиите не бяха напреднали.“ Като малка мечтае да стане актриса. В училище винаги участва във всичко – рецитира, соло в детския хор, водеща на училищните празненства… Общо взето – артистична натура. Завършва гимназията за моден дизайн във Видин, с диплома за моделиер конструктор на облекло.

Соня Валериева

Проект със Стефано Гай за дипломна работа в университета за мода в Торино. Снимка, одобрена за проекта The Italian finest.

За модата й отваря вратите един кастинг на конкурс за красота през 2002 г. Записва се с една приятелка ей така, на шега. „Не харесвам конкурсите за красота, не виждам смисъла да се състезават девойки коя е най-красива. Но пък ни харесаха“, разказва Соня. Продължават напред и след регионален кастинг в София и се явяват на конкурса. Малко след него Соня се отказва да се занимава с това. Невъзможно й е да отсъства по три пъти седмично от училище, за да пътува до столицата за кастинги. Иска първо да завърши средното си образование.

Соня Валериева

Като модел в Торино.

В Торино се установява през 2010 г. и работи като PR в музикална компания – организира музикални събития. Работи и в ресторантьорската сфера. Успоредно с това получава много предложения за

сесии за списания, реклами

музикални клипове, късометражни филми, сериали, филми. Участва и в ревюта, но по-рядко, тъй като не е достатъчно висока за модния подиум. Но затова пък ангажират Соня Валери, както е известна в модния свят, като фотомодел за италианския „Vogue“ и за марки като „Sister Jane“, „Kuboraum Berlin“, „Obay“, „Lazy Oaf“, „Dr Martens“, Jeffrey Cambel“ и много други, търсят я и дизайнери от Торино.

Свикнала е да я обявяват за луда заради това, че след „лъскав“ живот е избрала Стакевци. „В един момент стресът, работата на три места ме изтощиха и ме накараха да копнея за по-спокоен живот – споделя Соня. – Изборът ми да дойда да живея на село е наистина в другата крайност, но той е повлиян именно от това. Светът на модата, музикалните ивенти и ресторантьорството ме измориха до такава степен, че имах нужда от драстична промяна. Нуждаех се силно от друг начин на живот, далеч от суетата, хората и градския шум. Разбрах, че на човек не му е нужно всичко това, за да се чувства добре. Имах крещяща нужда от промяна, затова избрах спокойствието, тишината и идилията. Живеем в XXI век и винаги мога да отида до града, когато ми липсват развлечения.“

Соня Валериева

Първият им проект с Филип, който ги среща, с идеята да представят другата страна на България и Видин – една щастлива горда българка на фона на изоставените места.

Соня открива за Филип чара на Стакевци, където ходи при роднини. „Когато му показах селото, той се влюби в него от първия миг. Плениха го природната красота, чистият въздух, прекрасната планинска вода и храната. Оказа се, че се продават къщи за гости и намерихме това за прекрасна идея, появила се в подходящия момент в животите и на двама ни. Решихме да инвестираме в тях, да съчетаем живеенето на село с бизнеса“, разказва Соня.

Соня Валериева

Докато тя е във „въртележката“ в Торино, Филип Захариев се вихри като шеф готвач в най-северната точка на света – Свалбард, известен още като Шпицберген. Там българинът жъне успех след успех, като предлага няколкостепенни менюта fine dining, а

ресторантът му е номер едно в Норвегия

посещаван дори и от кралски особи.

Двамата видинчани се запознават в родния си край. Филип е любител фотограф, предлага й да я снима за един родолюбив проект във Видин и тя приема, защото идеята е доста нестандартна. Продължават с още проекти и „както често се случва, покрай това се заражда любовта“.

И двамата са влюбени в родния си видински край. Спонтанно се ражда и идеята да създадат групата „Новите селяни“ във фейсбук. Искат да покажат в снимки и текст как двама млади зарязват големите градове, как живеят и как се развива животът им на село. Как се грижат за градините, за животните, по какъв път минава храната, докато стигне до масата. „Искахме да сме по-близо до дома ни – Видин, а и защото Северозападът се нуждае толкова много от млади хора. Напоследък забелязвам такава тенденция младите да се завръщат в България, но и да избират селата“, коментира дамата.

В момента тече усилен ремонт на къщите за гости, които двамата реновират, и на специалния ресторант на Филип с елитни ястия. „Искахме освен да освежим къщите, и да им придадем различен стил – казва Соня. – Ние сме млади и модерни хора и искаме къщите да са отражение на нас.“ Различното при техните къщи за гости е, че ще бъдат с домакини. Двамата ще се грижат за гостите си през цялото време. Закуската и обядът ще са изненада за гостите, а вечерята ще е специална, с дегустационно пет- или седемстепенно меню.

Това ще е първият ресторант за fine dining не само на село, но и в цялата страна. Освен български ястия, преобразени и представени по различен и модерен начин от Филип, гостите ще опитват всякакви чуждоземски вкусотии. „Филип е обиколил света и има такъв богат репертоар с

рецепти от различни култури

че няма как да не ги внедри в кухнята си тук“, хвали любимия си Соня. Тя ще се грижи за къщите и ще сервира храната, тъй като има опит в това. „Да говоря за храна ми е страст, още повече след като съм живяла в Италия, където научих много“, споделя Соня.

Соня Валериева

Двамата с Филип в най-северната точка на света – Свалбард, при -30 градуса по Целзий.

В момента тя се е развихрила в ремонтите на къщите и ресторанта. Казва, че интериорният дизайн я влече и изпитва удоволствие да обзавежда, както повечето жени. Освен храната, с която Филип смята да плени гостите, двамата искат да предложат на хората незабравимо изживяване с алтернативен туризъм – походи в гората и планината за билки, горски плодове и гъби, яздене на коне и оф роуд, велопоходи. Убедени са, че рано или късно хората ще „намерят пътя“ към техния рай, където могат да опитат ястия, които никъде другаде не се предлагат, освен в най-северната точка на света – при Филип.

Планират и работилници и курсове, като рисуване на открито, йога в планината, декориране на бутикови бисквити, керамика, тъкане на пана, курсове по фотография, готвене и др. В работата си ще си сътрудничат само с артисти и занаятчии от Северозапада, за да подпомогнат завъртането на икономиката в този регион, който има крещяща нужда. Продуктите за ястията ще набавят само от местните ферми, дребни земеделци, рибарници, винарни, пивоварни със същата цел – да дадат едно рамо на местния бизнес.

Денят на Соня в Стакевци започва рано сутрин – двете кучета Мишо и Бард и котката Сречко я посрещат с любов. Закусва и се занимава с техници и майстори. После копае в градината,

боядисва, сглобява мебели

и „какво ли още не“. А късно вечерта си ляга уморена, но доволна.

Соня Валериева

„По пътя за Стакевци, най-красивият на света, винаги има крави, пасящи на свобода, и спирам да им се радвам“.

От бабите взима всякакви полезни съвети за сладка, компоти, сиропи, туршии, лютеници. Често е при съседите да гледа как се правят нещата. Сприятелила се е с 85-годишната баба Ленка и двамата с Филип са си направили тетрадка с рецепти за местни турлашки ястия. А шеф готвач Захариев ще им придаде нов живот, като ги преобрази и модернизира през своя поглед.

„В началото хората ме гледаха странно, но аз поздравявам всеки с усмивка. Виждам, че експериментът ми с усмивката действа безотказно. Обожавам да го правя и има винаги положителен ефект. Днес съселяните ме приемат добре заради отношението ми към тях. Радват се на желанието ми да живея на село, колкото и странен да им се струва моят избор. Виждат обаче, че имам голямо желание и работя усърдно“, разказва Соня. Обича да рисува, да шие, да пише и с всичко това тя смята да се занимава в Стакевци.

Соня Валериева

„Дървосекачката“ Соня в престилката и забрадката на баба Веска.

Твърди, че се е отказала без излишни емоции от кариерата си в Торино. Смята да се отдаде изцяло на новите си креативни занимания, за да превърне в рай това кътче от запустелия Северозапад. Любовта към модата все още е жива в нея, но фотосесиите не й липсват. Когато й идват идеи за снимки, застава пред обектива на Филип, а той винаги е готов да снима своята красавица като оригинална и нестандартна „нова селянка“.

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Български истории

US техгуру нареди компания на две българки до Tesla и Twitter

Имотната платформа на Деница и Наталия получи финансиране от легендарен технологичен инвеститор в САЩ

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Деница Тюфекчиева и Наталия Караянева. Сн: cryptodnes.bg
ЙОАН ЗАПРЯНОВ, „Капитал“

Дигитализацията на пазара за недвижими имоти е на път да предизвика технологичната революция, от която секторът отдавна имаше нужда. Специалистите в развитието на технологиите вече са се ориентирали и огромни екипи от хора работят по трансформацията. В този огромен и напредничав свят има и една българска компания, която от години оперира в САЩ и която успя да привлече влиятелно внимание.

Българската звезда в дигитализирането на имотния пазар се казва Propy. Това е основаната от Деница Тюфекчиева и Наталия Караянева блокчейн компания, която от години работи на пазара в САЩ. Целта й е да автоматизира целия back офис по сделката с недвижими имоти чрез платформа, достъпна онлайн за всички участници – продавач, купувач, агенции и нотариуси, разказва „Капитал“.

Propy е познато име в България още от 2017 г., когато набра 16 млн. долара чрез новия по онова време подход с първично монетно предлагане – ICO, особено популярно при първоначалната мания по криптовалути. Новината сега е, че компанията получава финансиране и от легендарния технологичен инвеститор Тим Дрейпър. И макар вложената сума да не е обявена, досегашните инвестиции на Дрейпър вкарват Propy в компанията на, меко казано, големи и успешни имена: Twitter, Tesla, Skype, Baidu, Twitch, Robinhood и Coindesk.

Деница Тюфекчиева

Пред „Капитал“ съоснователката на Propy Деница Тюфекчиева коментира, че първата среща между екипа и Тим Дрейпър е още през 2017 г., като оттогава инвеститорът е следял развитието на компанията и е

решил да вложи пари

в нея едва когато се е убедил, че екипът е способен „да превърне визията си в бизнес“.

„Нашият сегмент са сделките от разстояние и коронавирусът по-скоро помогна. До този момент през годината обемът на сделките, преминали през нас, вече надвишава 400 млн. долара“, каза Тюфекчиева. „Инвестицията за нас никога не е била на всяка цена и затова е трудно да говорим за този период като преговори. За нас става дума за партньорство, което не само включва инвестиция, но всъщност фокусира върху нефинансовата стратегическа подкрепа, която ни е необходима в САЩ. Друг подобен стратегически инвеститор в Propy е Американската асоциация за недвижими имоти“, казва още българката.

 Тихият блокчейн

В първите си години основаната през 2015 г. Propy често изтъкваше, че е блокчейн компания – сделките през платформата се верифицират през умни договори, което е и причината тя да е изцяло технологична компания, а не посредник.

„В самото начало срещахме трудности и най-вече недоверие, че именно ние като екип можем да променим нещо в този сектор, особено на глобално ниво. През 2017 г. спомогнахме за първата имотна сделка изцяло онлайн, след което успяхме да сключим и договор с най-големия жилищен строител в САЩ, както и станахме част от официалната партньорска мрежа на Berkshire Hathaway HomeServices“, разказва Тюфекчиева.

Наталия Караянева в Новините на BBC

През 2020 г. промяната е по-скоро тиха, отколкото очевидна: Propy вече се позиционира като фирма, чиято цел е оптимизация. На каква технология се базира тази оптимизация, оказва се, няма особено значение за нейните клиенти. Блокчейн корените обаче вероятно имат значение за самия Тим Дрейпър, който е един от най-ярките застъпници на криптовалутите и децентрализираните технологии.

Тюфекчиева казва, че инвестицията ще бъде използвана за подобряване на търговските операции на Propy в САЩ. „Продуктовата инфраструктура, която изградихме, вече е готова да бъде използвана от най-големите агенции за недвижими имоти в страната“, казва тя.

Моментът изглежда добър

Макар коронавирусът да удари силно имотния пазар за няколко месеца през тази година, шоковата вълна всъщност подпомогна по-бързото усвояване на технологии в иначе консервативния сектор. „Нашият сегмент са сделките от разстояние и коронавирусът по-скоро помогна. До този момент през годината обемът на сделките, преминали през нас, вече надвишава 400 млн. долара“, казва Тюфекчиева.

В България също има регистрирано едноименно дружество, собственост на американското. Отчетът му за 2019 г. показва приходи от 2.8 млн. лв., печалба от почти 400 хил. лв. и 24 служители на трудов договор. Но справка в Апис показва свиване наполовина на екипа през тази година – към юли в компанията работят 12 души.

Планът за бъдещето е сравнително ясен: интеграция на продукта на пазара и убеждаването на все по-голяма част от бранша, че технологиите нямат за цел подривна революция, а да спестяват пари и време. „Нашата цел е покупката на имот да е възможна изцяло онлайн“, завършва Тюфекчиева.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Български истории

Българи на остров Бали: Щурият живот на Мариана и Стефан

Двамата строят и обзавеждат къщи в екзотичния рай

публикувано

на

от

Виж цялата статия
БОРЯНА АНТИМОВА

„Трудно е да се разкаже за остров Бали, трябва да се види и усети – смее се Мариана. – Важното е да имаш до себе си мъж като Стефан, с когото сте готови на всякакви щуротии.“ Не може да се каже, че Мариана и Стефан Данаилови са емигрирали от немай-къде. И в София са били абсолютен хит с къщите с техен дизайн, с фирмата си за недвижими имоти. Но и на остров Бали семейството талантливи българи се прочува с проектите и строежите си вече 5 години. За упорития си труд, който стои зад техните успехи, не говорят. Споделят само колко са щастливи с трите си деца.

„Родена съм в града на розите – Казанлък – разказва Мариана. – Дори бях мажоретка на „Празника на розата“. Като дете мечтаех да имам пръстена на Арабела и коте или куче.“ Многостранно надарената Мариана минава през куп занимания – балет, акордеон, земна гимнастика, бойни изкуства – шотокан-карате, състезателни танци. Мечтае да е екскурзовод, стюардеса, да пътува.

Завършва елитната Природо-математическа гимназия, биологична паралелка. След големи колебания дали да следва медицина, право или археология, накрая завършва нещо четвърто и става… „финансист, който никога не се е занимавал с финанси“. В Казанлък работи в парфюмерия и като крупие в първата бинго зала в града.

На 21 години се премества в София и

среща Него – Стефан

За пръв път се виждат на спирката на трамвая срещу Централни хали. По това време Мариана се занимава с „най-директния маркетинг“ – продажби на стоки на улицата. „Вечерта Стефан организира събиране в бирария „При Кмета“ на ул. „Париж“… Още от улицата става романтично… Той беше в центъра на купона, забавен, красив, синеок, която колежка се появеше, всяка го гушкаше и целуваше, много самоуверен, чак леко арогантен… Издразни ме, още щом го видях“, смее се Мариана

Вила „Деа“

На една командировка, завършила кошмарно, тя заедно с колеги се връща със заеми вместо с печалба от продажбата. „Бяхме сдухани и умрели от студ и Стефан, с костюм и вратовръзка, сложи една кутия на земята и пя „Назад, назад, моме Калино“. С един куплет изкара колкото ние за цял ден“, смее се дамата. А после не разбира „тя ли него оплита, или той нея“… И така вече 20 години са заедно, от които 12 – в щастлив брак.

„Стефан е уникален човек – хвали го Мариана. – Винаги с нестандартни планове и поглед върху живота, за него няма нищо невъзможно. Всички щуротии в нашия живот са били негова идея. Направихме европейско пътешествие с колата, трекинг Ком – Емине, 700 км пеша по билото на Стара планина. Изкачихме най-високия активен вулкан на Бали през нощта, само за да посрещнем изгрева на върха… Възхищавам му се за тази смелост и съм благодарна, че увлича и мен.“

Откакто се срещат, работят все заедно. Стефан е консултант недвижими имоти, 3 месеца по-късно се включва и тя. Пак заедно се преместват за няколко години в най-голямата компания за недвижими имоти в България. През 2004 г. той става регионален директор за София, а тя – мениджър кантора „Офис площи“. После ясно им дават да разберат, че докато той е директор, тя не може да заема тази позиция, и напускат.

Розетата от Плиска във вила „Деа“.

През 2006-та създават своя фирма за посредничество и консултации с имоти, пазарни оценки и анализи. Същата година си купуват първия апартамент до Южния парк и сами си проектират дизайна и изпълнението. След две години упорит строеж и обзавеждане, когато е напълно готов, „човекът с идеите“ предлага да го продадат, а първата им дъщеря Деа на една годинка вече е живяла

в 6 различни апартамента

Всичките им имоти са публикувани в интериорни списания. Показват ги в предаването „Категория 7 звезди“, а Стефан е поканен за ководещ и консултант. Един от любимите им имоти печели „Награда на публиката“ в конкурс за най-добър интериор на сп. „Идеален дом“ и става собственост на Валери Божинов и Николета Лозанова. Студиото им за дизайн има за клиенти много популярни хора.

„Животът ни в България беше много хубав, социално богат. Играехме голф, бяхме членове на „Клуб на BMW“, „Клуб за ретро автомобили“, „Клуб на планинарите“, споделя Мариана. По същото време Стефан прави пълен тунинг на последното им BMW. Проектът е показан в списания, участва на конкурс в Сърбия и Македония и печели приз „Най-лепо Е46“. Познават го дори пътните полицаи, които казват: „Аа, знам я тази баварка“.

Двамата имат апартамент в с. Лозенец на морето. „Един ден си стоим на „Ванила бей“, Стефчо си гледа таблета и изведнъж казва: „Искаш ли да отидем да живеем на Бали?“. Аз: „Добре, само да видя на картата къде е“, смее се Мариана. По това време вече имат две дечица с идея за трето. Искат да прекарват времето си с тях, да им е слънчево и топло. Купуват си билети само двамата за месец да видят в коя част на Бали ще им хареса.

Любимият им плаж „Melasti“.

„Тук денят е почти равен на нощта. Много време ми трябваше да не се чувствам странно, че е топло, стъмва се около 18.10 – 18.30 и залезът е за минути – сякаш някой гаси тока“, разказва дамата. Културният шок идва почти веднага. В представите им Бали е голям курорт с луксозни хотели, уникални плажове. Но по пътя виждат безброй сергии, мърляви сгради, висящи жици, хора по джапанки, без всякакъв интерес как изглеждат, усещат странна миризма на гнили растения… След няколко дни им се приисква храна със същия вкус като в България.

„Хората позитивни, любезни, но все пак мургави, инстинктивно си пазех чантата – смее се Мариана. – След няколко дни миризмата изчезна, или мозъкът ни отказа да я регистрира повече. Видяхме уникалната природа, усмивките на лицата на хората, усетихме безвремието. Тук винаги е неделя. За 30 дни обиколихме на кръст целия остров и бяхме убедени, че се връщаме на това място да живеем с децата си. Е, стана.“

Идеята им е да се пенсионират на Бали, но бързо

разбиват мита за евтиния живот

там. На 6-тия месец, с поизтънели финанси, почти по принуда, отново правят фирма за проектиране и мениджмънт на недвижими имоти и дизайн. Портфолиото им се обогатява с няколко изпълнени вили за гости на инвеститори и тяхната собствена. Натрупват много опит в строенето, отдаването под наем и управлението на имоти за туристи. „В момента сме захванали поредната щуротия, семейно строим дървени къщички като тийм билдинг, самички, без майстори. Много се забавляваме и става качествено и красиво. Скоро ще бъдат готови да посрещнат първите си гости“, разказа дамата пред „Труд“.

Първата година имат 3 вили, които преотдават на нощ, Стефан работи едновременно по 3 проекта в Бали и 2 в България, пътувайки често дотам. Плюс „трите слънчица, нов език, култура, нрави, постоянно обикаляне на популярните бийч клубове и ресторанти, ненужен шопинг“… „Да, в Бали може да се живее простичко, но трябва да се научиш. Отне ни време, но се научихме и за пръв път в живота ни се случи да живеем без ипотека, лизинг или кредит. Сега имаме вила „Деа“, често предизвиква „Wow“ ефект в хората, с уникален дизайн, фитнес и голям басейн, даваме я под наем и сме лежерни. Гостуват ни хора от цял свят, имаме приятели от цял свят, и може би около 20 българи, които са на острова“, разказва Мариана.

Противно на всички очаквания, българите там се подкрепят. Последните няколко седмици са празнували 2 рождени дни, освещаване на вила насред джунглата с пищни ритуали, изпълнени от Пандета (висок ранг свещеник – б.а.), били са на „Очистителна молитва“ на българско бебче в руска черква с басейн и православен свещеник. Организират събирания на баница, тиквеник, мусака и таратор, а у тях традиционно всяка неделя има семеен „Мекици брънч“, често и с приятели.

Преди време им гостува Криско

и му помагат да заснеме клипа си „Дали това любов е“.

„Бали е прекрасно място за отглеждане на деца – казва Мариана. – Нашите три слънчица – Деа на 10, Дивна на 8 и Денира на 6 години – имат прекрасно, истинско детство. Местните хора много харесват бели дечица. Във всеки магазин или плаж ги налитат за снимки и прегръдки, като холивудски звезди. Денира и Дивна ги снимаха в рекламен видеоклип на красив плаж и в луксозна бийчфронт вила от професионален екип.“

„Месим си хляб“.

Сутрин стават рано, в 6.30, всички тичат боси по тревата в близкия парк. После закуска – плодово смути от манго и банан с овесени ядки и кокосова вода от току-що разрязан от тати кокосов орех. Следва училище на трапезната маса с пълен комплект учебници от България. За да знаят български децата им. Следобед трите момиченца плуват като малки русалки в басейна, после обратно в парка, за игра с местните деца и каране на колелета.

Вечерята е любимото им време заедно. Много си говорят, смеят се, играят игри, гледат филми, но без телевизия, понякога си правят дискотека. А понякога скачат по моторите и прекарват ден на плажа. Или след цял ден езда, обикалят интересни или затънтени места, замръкват на къмпинг до планинско езеро с лагерен огън, барбекю и бонбони маршмелоу на клечки.

Двамата разказват много на децата си за България. Стефан постоянно чете и знае много интереси факти за нашата история. Дори са декорирали най-красивия кръгъл прозорец на вила „Деа“ с Розетата от Плиска, собственоръчно изработена от Стефан от кожа и дърво. Всеки чужденец ги пита за нея и му разказват за древните българи, руните и знанията и мистериите на колобрите.

„Мечтите ми?… Имам една любима реплика на Стефан – „нямам мечти, а цели“ – казва Мариана. – Всеки ден благодаря за това, което имам, и само се моля и надявам да продължи дълго. Животът е прекрасен!“

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Български истории

Пасторът на BG баптистката църква в Чикаго почина

Поклонението е днес на 6334 W Diversey Ave Chicago IL 60639

публикувано

на

Виж цялата статия

Пасторът на българската баптистка църква в Чикаго почина. Георги Киров беше покосен от тромб, който поразил сърцето му.

Поклонението ще се проведе от 14,30 до 17,30 часа днес. Официалното богослужение ще е в 15 часа американско време в църквата на 6334 W Diversey Ave Chicago IL 60639.

„Скъпи приятели, с болка в сърцата си ви съобщаваме тъжната вест, че брат Георги Киров – син, съпруг, баща и пастoр на Българска Баптиска църква в Чикаго си премина във вечната Слава“, казват в официално съобщение от баптистката църква в Чикаго.

Роднините на Георги събират средства през gofundme.com. 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada

Повече в BG успехи, newsletter, Мода, Соня Валери, Стакевци
Българин признат за виновен за измами с криптовалута в Кентъки

Присъдата му ще стане ясна на 12 януари следващата година, но го заплашват до 20 години затвор

Затвори