Открийте ни и в

България

СОС готова да кръсти улица до Герена в София на Милен Цветков

Предложенето да се преименува част от ул. “549” е на колегите на Милен от ТВ1, където той водеше предаването “Алтернативата”

публикувано

на

Улица в квартал Подуяне да бъде кръстена на журналиста Милен Цветков, който загина преди 2 години, след като колата му беше пометена на кръстовище в София. Предложението е на общинския съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев.

Предложенето да се преименува част от ул. “549” е на колегите на Милен от ТВ1, която се намира на същата улица и в която той води предаването “Алтернативата”. Тяхната подписка е приложена към доклада на Ставрев, който е в дневния ред на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

“Смятам, че тяхното предложението заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София. Той беше силно разпознаваема и много добре приета личност в столицата”, пише в мотивите си общинският съветник.

Улица „549” в район Подуяне е разделена на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса – започва от бул. „Владимир Вазов” непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища. Предстои строителството и на метростанция в близост до нея. Точно тя е подходяща да бъде преименувана, обяснява Ставрев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА