В Созопол униформените започнаха проверки в нощните заведения около къмпинг „Градина”, където има най-голямо струпване на хора.

„Проверка на лица по заведенията, евентуално – дали има непълнолетни или някои, които са обявени за издирване, както и дали притежават наркотични вещества в себе си”, обясни началникът на група „Криминална полиция” – Созопол Димитър Явахчов.

Повечето от посетителите на плажните заведения не бяха изненадани от среднощните проверки на полицията. Униформените обаче нарушиха спокойствието на летовници, избрали да поспят на шезлонгите под звездите. Последва проверка на документи и за наличие на наркотици. Някои бяха решили да се качат зад волана на автомобилите си след като употребили алкохол.

„Има задържани две лица за употребата на алкохол, съответно над 1,2, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност”, посочи Явахчов. Задържаните бяха доведени в управлението в Созопол, където ще останат до 24 часа. Извършваха се проверки и за лица, обявени за общодържавно издирване. Палитрата от търсените нарушения допълваха – неизправни автомобили, липса на документи и застраховка Гражданска отговорност, неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани. Проверките няма да са инцидентни, а ще продължат до края на лятото.