Открийте ни и в

Климат

Специалният пратеник на САЩ по климатичните въпроси Джон Кери е с коронавирус

Според изявлението на говорителя му Уитни Смит Кери се е самоизолирал след положителния тест

публикувано

на

Джон Кери на COP27

Посланикът на САЩ по въпросите на климата Джон Кери е дал положителна проба за коронавирус по време на преговорите на Конференцията на страните от ООН COP27 в Египет, съобщи неговият говорител, докато преговорите са към края си.

Според наблюдатели САЩ биха могли да изиграят ключова роля за излизане от задънената улица на преговорите за климата в Шарм ел-Шейх, които преминаха в извънредно трудно през днешния ден.

Според изявлението на говорителя му Уитни Смит Кери се е самоизолирал след положителния тест.

Германия, Франция и Испания ще конструират нов изтребител

“Той е напълно ваксиниран и подсилен и изпитва леки симптоми”, каза тя, “Той работи с преговорния си екип и чуждестранните си колеги по телефона, за да осигури успешен изход от COP27.”

Представители на близо 200 държави се събраха в Египет със задачата да придвижат напред мерките за борба с глобалното затопляне, докато светът се сблъсква с все по-силното настъпление на екстремни метеорологични явления.

Обмисля се създаване на фонд за нациите, най-тежко засегнати от глобалното затопляне

Преговорите обаче се проточиха по редица въпроси, включително призиви към богатите замърсители да финансират “загубите и щетите”, причинени от климатичните промени в уязвимите държави.

Смята се, че разговорите между САЩ и Китай също продължават с оглед на размразяването на отношенията в областта на климата след срещата между президентите Джо Байдън и Си Дзинпин по-рано тази седмица в Бали.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено