Мъж от Флорида, бягал от полицията в продължение на 15 години, бе задържан в Австрия. 53-годишният Ренди Ливайн бил издирван за различни престъпления, както и по обвинение за измама с криптовалута на стойност 5 милиона долара. Той избягал от Америка през 2005 г. след като домът му бил претърсен от полицията и той научил, че срещу него са повдигнати обвинения за фалшифициране на паспорти и лъжесвидетелстване. По време на 15-годишното му бягство в различни държави по света, Ливайн събрал списък от имена и паспорти, с които успявал да прикрие своята самоличност. При ареста му през юни той бил с български паспорт.

През 2008 година, според документ на Уикилийкс и публични документи от Конституционния съд на Полша, САЩ са поискали екстрадиция на Ливайн от Полша, но страната е отказала с мотива, че Ливайн е станал полски гражданин.

Според обвинението срещу Ливайн, през 2018 година той успял да убеди шефа на фирма за криптовалута да изпрати на негов сподвижник, адвокат, 3 милиона долара за закупуване на криптовалута. Вместо да купи биткойни обаче, адвокатът превел 2 милиона долара в банка в Гватемала, където Ливайн имал сметка на името на една от многото си самоличности.

Ливайн и адвокатът измамили и други жертви, а парите били превеждани по сметки на други самоличности на Ливайн в Мексико и Русия. Биткойни така и не били купувани.

Сред имената, с които се е представял Ливайн, докато е бягал от властите, са Христо Даниелов Маринов, Виктор Лапин, Андре Сантяго Сантос Галиндо, Александър Мартинес Лавров, Александър Козлов.