Открийте ни и в

Коронавирусът

Спират безплатното лечение от COVID в Сингапур за неваксинирани по личен избор

Досега правителството покриваше медицинските сметки за лечение на COVID-19 на сингапурци, постоянни жители и притежатели на дългосрочни пропуски, освен ако дадено лице не е дало положителна проба след завръщане от задгранично пътуване

публикувано

на

Сн.: Архив/БТА

Правителството на Сингапур вече няма да плаща болничните сметки за лечение на COVID-19 за тези, които са „неваксинирани по личен избор“, съобщи Министерството на здравеопазването на страната в понеделник.

Досега правителството покриваше медицинските сметки за лечение на COVID-19 на сингапурци, постоянни жители и притежатели на дългосрочни пропуски, освен ако дадено лице не е дало положителна проба след завръщане от задгранично пътуване.

„Това беше, за да се избегнат финансови съображения, които допринасят за обществената несигурност и безпокойство, когато COVID-19 беше спешна и непозната болест“, се казва в изявление на министерството в понеделник. „За мнозинството, които са ваксинирани, този специален подход към сметките за COVID-19 ще продължи, докато ситуацията с COVID-19 не стане по-стабилна”.

Най-малко 85% от населението на Сингапур в момента е ваксинирано срещу COVID-19, а 18% са получили бустерни ваксини, според правителствените данни.

11 пъти по-голям е шансът COVID да убие неваксиниран човек

Министерството на здравеопазването заяви, че неваксинираните хора съставляват „значително мнозинство от тези, които се нуждаят от интензивно болнично лечение и непропорционално допринасят за натоварването на нашите здравни ресурси“.

Понастоящем неваксинираните лица съставляват значително мнозинство от тези, които се нуждаят от интензивни болнични грижи, и допринасят непропорционално за натоварването на нашите здравни ресурси. Министерството добавя, че пациентите, които са “неваксинирани по избор”, ще бъдат таксувани за лечение от 8 декември, и те „все още могат да използват редовни споразумения за финансиране на здравеопазването, за да плащат сметките си, където е приложимо“.

„Болниците наистина много предпочитат изобщо да не се налага да таксуват тези пациенти“, каза министърът на здравеопазването Онг Йе Кунг по време на пресконференция, цитирайки доклад на Yahoo News. „Но трябва да изпратим този важен сигнал, за да призовем всички да се ваксинират, ако отговаряте на условията”.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА