Открийте ни и в

Коронавирусът

Спират отпуските на полицаите в Чикаго заради изискването за задължителна ваксинация

Половината от полицаите може да се окажат неваксинирани и трябва да излязат в неплатен отпуск

публикувано

на

Сн.: Архив

Ден след като полицейските служители в Чикаго трябваше да представят ваксинационен сертификат или да рискуват да загубят заплатата си, полицейското управление на града издаде заповед, в която информира служителите, че отпуските им са ограничени.

“До по-нататъшно известие, използването на отпуски от служители на CPD е ограничено. Освен това използването им ще изисква предварително одобрение от заместник-началника или по-висшестоящ”, се казва в заповедта, издадена в събота.

Ограниченията на отпуските идват, тъй като до половината от полицаите в Чикаго могат да бъдат изпратени в неплатен отпуск поради спор между техния синдикат и кмета Лори Лайтфут относно изискването градските служители да бъдат ваксинирани и да разкрият статуса си на ваксинация.

Президентът на полицейския съюз Джон Катанзара се обяви против задължението да докладва статуса на ваксинация, като каза на служителите, че не са длъжни да се съобразяват, а полицейското управление има своя собствена политика за Covid-19.

„Ако подозираме, че цифрите са верни имаме голям брой наши членове, които твърдо вярват, че това е превишаване на правомощията и няма да предоставят информацията или да се подложат на тестване. Тогава това е със сигурност може да се каже, че град Чикаго ще има полицейски сили с 50% или по-малко през този уикенд “, заяви президентът на полицейския съюз Джон Катанзара миналата седмица.

“Това е 100% поради нежеланието на кмета да се отдръпне от твърдата си линия. Така че каквото и да се случи поради проблема с работната сила, вината е на кмета.”

Лайтфут каза, че в петък градските власти ще се срещнат с полицаи, които не са се съобразили с изискването, преди да вземат решение да ги пуснат в неплатен отпуск. Кметът на Чикаго каза още, че полицейските служители трябва да се явят на служба, докато надзорните органи не им кажат, че са пуснати в отпуск.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА