Открийте ни и в

България

Стефан Янев: Гражданите имат право да знаят кой реди кабинета

Хората имат право да знаят и логиката за провеждане на политическите консултации, каза още служебният министър

публикувано

на

Гражданите имат право да знаят кой определя постовете в потенциалния нов кабинет, както и да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до парламентарно мнозинство. Това каза служебният премиер Стефан Янев в началото на редовното правителствено заседание.

Според Янев е важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна.

“Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който ако не е устойчив, се наказва от избирателите”, смята служебният премиер.

Стефан Янев съобщи, че в началото на юли е проведено извънредно заседание на Съвета по сигурност, където са констатирани редица недостатъци.

“В тази връзка назначихме две работни групи, които да направят анализ на дейността. Той ще бъде представен на колективния орган. Днешната ни задача е да приемем този анализ, а предложените промени в Закона за функциониране на системата за национална сигурност ще бъдат публикувани за обществено обсъждане”, заяви премиерът.

Междуведомствена работна група пък ще предложи нов механизъм и потенциално изработване на нов закон за управление на кризи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА