Открийте ни и в

България

Стоев няма да променя позицията на България за Северна Македония

България повече от всички други членове на ЕС, която иска Северна Македония да се реформира и да започне преговори, заяви Екатерина Захариева

публикувано

на

Служебният външен министър Светлан Стоев няма да променя позицията на България спрямо Северна Македония. 

Това стана ясно от изказване на Стоев по време на церемонията в Министерството на външните работи, където Екатерина Захариева официално му предаде поста си. 

“Рамковата позиция за Република Северна Македония е приета с консенсус от всички политически сили в българския парламент. Ние нямаме никаква оторизация да приемаме тази позиция. Каквото зависи от Министерството на външните работи за продължаване на диалога, ще бъде направено”, заяви Светлан Стоев.

Екатерина Захариева предаде поста си на външен министър на Светлан Стоев

По думите му оттук нататък всичко е в ръцете на официалните представители на Северна Македония и не би трябвало да спекулира, че ще има някаква промяна по време на управлението на служебното правителство. 

“България повече от всички други членове на ЕС, която иска Северна Македония да се реформира и да започне преговори. България има много силна позиция на тази тема. През всичките години не сме спирали да търсим решения с колегите от Скопие. Имаме ясен план и условия”, заяви Екатерина Захариева, бивш външен министър.

Според нея договорите между държавите трябва да се спазват. 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено