Открийте ни и в

Общество

Столична община иска да изгради 27 дка парк в “Манастирски ливади”

Столичната община има намерение да изгради парк от 27 дка в квартал “Манастирски ливади”.

публикувано

на

Парк в Манастирски ливади

Столичната община има намерение да изгради парк от 27 дка в квартал “Манастирски ливади”. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и главният архитект на София Здравко Здравков предлагат да се възстановят градски пространства на изоставени речни разливи чрез иновативни и екологични решения, съобщава БНР.

За целта градският парламент трябва да даде съгласие Столичната община да кандидатства заедно с Асоциацията за развитие на София“, „Софинвест“ и Ботаническата градина по програма на Европейската инициатива на градовете.

За създаването на парка е предвидено да се направи корекция на коритото на река Боянска бара в участъка между ул. „Флора“ и ул. „Костенски водопад“, да бъдат изградени езеро, система за събиране на дъждовна вода, както и контейнери за съхраняване на водата, с която да се полива растителността в парка и да бъдат почиствани алеите.

Предвижда се изграждането на велоалеи, пространство за градско земеделие и въвеждането на възобновяеми енергийни източници. На територията на парка ще има и градинари и отговорници за правилното събиране на отпадъци. Класни стаи на открито пък, ще осведомяват децата за природата и климата.

Мястото ще има и игрални детски площадки, както и място за провеждане на културни и спортни събития.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено